9 εξαιρετικά βιώσιμα ταξιδιωτικά προϊόντα για το επόμενο ταξίδι σας

By | February 13, 2023

9 εξαιρετικά βιώσιμα ταξιδιωτικά προϊόντα για το επόμενο ταξίδι σας

Κάθε φορά που επιβιβαζόμαστε σε ένα αεροπλάνο, βγαίνουμε στον ανοιχτό δρόμο ή απλώς παραγγέλνουμε ένα πιάτο με θαλασσινά σε μια μεσόγεια τοποθεσία, επιβαρύνουμε σημαντικά το περιβάλλον.

Θα μπορούσατε να ελαχιστοποιήσετε το αποτύπωμά σας εγκαταλείποντας τα μίλια με τακτικά ταξίδια και υιοθετώντας έναν βίγκαν τρόπο ζωής, αλλά αν δεν είστε έτοιμοι – συγχωρέστε την έκφραση – να πάτε ακόμα κρύα γαλοπούλα, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να έχετε θετικό αντίκτυπο σε λιγότερο ακραία μόδα. Από πακέτα με ηλιακή ενέργεια μέχρι άφθονα ανακυκλωμένα προϊόντα, αυτά τα εννέα αντικείμενα θα σας ξεκινήσουν με το δεξί πόδι.

Μεταξύ των αντικλεπτικών χαρακτηριστικών, της μπαταρίας με ηλιακή φόρτιση και της ανακυκλωμένης πλαστικής κατασκευής, το Shore-Tex Lifepack της Solgaard είναι σωτήριο με περισσότερους από έναν τρόπους. Το αφαιρούμενο power bank του ζυγίζει σχεδόν δύο κιλά, επομένως είναι λίγο βαρύ, αλλά είναι πλήρως ενσωματωμένο στη σχεδίαση της τσάντας και χρειάζεται μόνο μια ώρα έντονης ηλιοφάνειας για να ενισχύσει το smartphone σας κατά 25%. (Λειτουργεί και με μη άμεσο ηλιακό φως.) Η εταιρεία δεσμεύεται να αφαιρέσει 5 κιλά πλαστικού από τον ωκεανό για κάθε αντικείμενο που πωλείται, σε συνεργασία με την Plastic Bank για να βγάλει το υλικό από τις θάλασσες και να καθαριστεί, να υποστεί επεξεργασία, να θερμανθεί, να τεντωθεί σε ίνα, και υφασμένο σε ύφασμα για τη σειρά από τσάντες και βαλίτσες. Επιπλέον, όλες οι αγορές αποστέλλονται σε ανθεκτικές στο νερό, αναστρέψιμες σακούλες, με μηδενικά απόβλητα ή πλαστικά μιας χρήσης.

2. Ευκίνητος γρήγορος φορητός φορτιστής 10 ημερών

Δεν υπάρχουν πολλά αντικείμενα που κερδίζουν μόνιμη θέση στο παλιό πακέτο ημέρας, αλλά ένας φορητός φορτιστής είναι ένα από αυτά. Με σχεδόν 1,5 λίβρα, η έκδοση 10 ημερών του Nimble είναι λίγο τούβλο, αλλά πιστή στο όνομά του, κρατά αρκετό χυμό για να διαρκέσει για μιάμιση εβδομάδα και προσφέρει φόρτιση 80% σε μόλις 30 λεπτά. Είναι συμβατό με iPhone και Android, Samsung και Nintendo Switch και για κάθε προϊόν που αγοράζετε, θα λαμβάνετε έναν προπληρωμένο φάκελο επιστροφής, ώστε να μπορείτε να στείλετε ένα παλιό αντικείμενο πίσω για ανακύκλωση. Το καλύτερο από όλα είναι ότι ο φορτιστής είναι κατασκευασμένος από βιώσιμα υλικά, από τα εσωτερικά εξαρτήματα – κατασκευασμένα από πλαστικά φυτικής προέλευσης που προέρχονται από ανανεώσιμα υλικά όπως το ζαχαροκάλαμο – μέχρι το προστατευτικό περίβλημα, κατασκευασμένο από εξωθημένο και ανοδιωμένο αλουμίνιο που είναι πλήρως ανακυκλώσιμο.

3. Τετράδια από ανακυκλωμένη πέτρα από χαρτί Karst Stone

Ένα πιστοποιημένο χαρτί παραγωγής B-Corp από ανακυκλωμένα μπάζα εργοταξίων και εξορυκτικών ορυχείων, το Karst Stone Paper δημιουργεί σημειωματάρια που όχι μόνο γράφουν πιο ομαλά από τα παραδοσιακά τους αντίστοιχα, αλλά αντέχουν και στην υγρασία και σκίζονται λιγότερο εύκολα. Η διαδικασία παραγωγής εξοικονομεί δέντρα, προφανώς, αλλά επίσης σπαταλά λιγότερους φυσικούς πόρους, με κάθε μετρικό τόνο πέτρινου χαρτιού να απαιτεί μόλις 27 γαλόνια νερού, σε αντίθεση με τα 15 χιλιάδες γαλόνια που πηγαίνουν στην ίδια ποσότητα χαρτιού ξυλοπολτού – με σχεδόν εξαπλάσια δαπάνη ενέργειας. Μόνο το 2018, η εταιρεία πούλησε 60.000 σημειωματάρια που ισοδυναμούσαν με 40 μετρικούς τόνους πέτρινο χαρτί, εξοικονομώντας 720 μεγάλα δέντρα ξυλείας, 110.800 λίτρα νερού, 38.000 κιλά διοξειδίου του άνθρακα και 188.800 κιλοβάτ ενέργειας.

4. Ανακυκλωμένο στυλό για καφέ Caran d’Ache x Nespresso

Μια λεπτή, κομψή γραφίδα με τα φιλικά προς το περιβάλλον bonafides να ταιριάζουν, αυτή η συνεργασία μεταξύ της ελβετικής εταιρείας Caran d’Ache και του γίγαντα καφέ Nespresso δίνει νέα ζωή στις θήκες καφέ μιας χρήσης – συγκεκριμένα, στις πράσινες ματ κάψουλες αλουμινίου που χρησιμοποιούνται για το Master Origins India της μάρκας μείγμα, που συγκεντρώθηκε από ένα δίκτυο χιλίων και πλέον σημείων ανακύκλωσης και προγραμμάτων επιστροφής αλληλογραφίας. Το στυλό δεύτερης γενιάς (η πρώτη έκδοση που έκανε το ντεμπούτο του το 2018) είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου, ενώ το μικρο-σφαιρίδιο και η ηλεκτροστατική επεξεργασία του προσδίδουν πρόσθετη λάμψη. Η μπλε κασέτα μελάνης του είναι εγγυημένη για 600 φύλλα χαρτιού μεγέθους Α4 και η συσκευασία του χωρίς πλαστικό είναι κερασάκι στην τούρτα.

Τα απαραίτητα είναι όλα καλά, αλλά τι είναι διακοπές χωρίς λίγο χώρο για διασκέδαση και παιχνίδια; Στόχος του Bureo της πιστοποιημένης εταιρείας B είναι να κρατήσει τα πεταμένα δίχτυα ψαρέματος – μια επιβλαβή μορφή ρύπανσης που αντιπροσωπεύει περίπου το 10% των πλαστικών αποβλήτων του ωκεανού – από το να φτάσουν στα πιο ευάλωτα νερά του κόσμου. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 400 τόνους υλικού από την αλιεία στη Νότια Αμερική, μετατρέποντάς τους σε προϊόντα όπως skateboard και γυαλιά ηλίου, ενώ χρηματοδοτεί πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης σε παράκτιες κοινότητες. Διακοσμημένο με προσαρμοσμένη τέχνη του σχεδιαστή Lake Buckley, το φρίσμπι που κατασκευάζεται στην Καλιφόρνια είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τα ταξίδια, ειδικά αν ταξιδεύετε για την παραλία.

6. Eco-Pals επαναχρησιμοποιούμενο πτυσσόμενο καλαμάκι

Καθώς το κίνημα κατά των πλαστικών μίας χρήσης συνεχίζει και οι απαγορεύσεις για τα άχυρα γίνονται status quo, είναι πιο πιθανό από ποτέ να παραγγείλετε ένα παγωμένο ρόφημα που σερβίρεται χωρίς το εργαλείο για να το ρουφήξετε. Τα χάρτινα καλαμάκια είναι πιο ανθεκτικά από ό,τι ήταν παλιά, αλλά εξακολουθούν να δημιουργούν απόβλητα και χρησιμοποιούν πολύτιμους φυσικούς πόρους για την παραγωγή τους. Τα πτυσσόμενα καλαμάκια από ανοξείδωτο χάλυβα της Eco-Pals, από την άλλη, είναι απεριόριστα επαναχρησιμοποιήσιμα και εφαρμόζουν εύκολα σε τσάντες και τσέπες ή κουμπώνουν εύκολα στους μπρελόκ, χάρη σε μια θήκη μεταφοράς που δεν είναι μεγαλύτερη από ένα σωληνάριο lip gloss. Η μόνη ταλαιπωρία είναι να θυμάστε ότι η βούρτσα καθαρισμού είναι κρυμμένη μέσα στο καλαμάκι πριν πιείτε – και να θυμάστε να τη βγάλετε και να τη βάλετε σε λειτουργία μεταξύ των χρήσεων.

Ενώ τα μαχαιροπήρουνα μιας χρήσης από καλαμπόκι ή μπαμπού μπορεί να φαίνονται σαν μια περιβαλλοντικά συνειδητή εναλλακτική λύση έναντι του πλαστικού, η πραγματικότητα είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά τα λεγόμενα κομποστοποιήσιμα ή βιοαποδομήσιμα αντικείμενα δεν θα διασπαστούν χωρίς τη βοήθεια σημαντικής πηγής θερμότητας. συνήθως καταλήγουν στη χωματερή με τα υπόλοιπα σκουπίδια ούτως ή άλλως. Ένας τρόπος για να αποφύγετε το πρόβλημα; Επενδύστε σε ανθεκτικά, φορητά, οικονομικά σκεύη που μπορούν να σας συνοδεύσουν όπου κι αν περιπλανηθείτε, όπως το σετ Leo από ανοξείδωτο χάλυβα της BergHoff, το οποίο περιλαμβάνει ένα μαχαίρι, ένα πιρούνι και ένα κουτάλι που πλένεται στο πλυντήριο πιάτων, καθώς και ένα σφιχτό μανίκι σιλικόνης για να τα κρατάει όλα .

8. Συσκευασία Δωρεάν μπουκάλια ταξιδιού από μαλακή σιλικόνη

Ο κανόνας 3-1-1 της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ δεν φαίνεται να πάει πουθενά σύντομα, και με τα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο να καταργούν τα μίνι προϊόντα περιποίησης από την αλυσίδα εφοδιασμού τους, η ανάγκη των συχνών επιβατών για επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια δεν δείχνει σημάδια μείωσης. Διαθέσιμα σε τρία μεγέθη εγκεκριμένα από την TSA, αυτά τα δοχεία μαλακής σιλικόνης από το κέντρο μηδενικών αποβλήτων Package Free συμπιέζονται εύκολα και πρέπει να διαρκέσουν μια ζωή – αλλά για κάθε περίπτωση, η εταιρεία με έδρα το Μπρούκλιν λέει ότι τα καπάκια είναι ανακυκλώσιμα και η σιλικόνη είναι φυσικά βιοαποδομήσιμη αν έχει καεί.

Όταν η βαθύτερη κατάδυση στον ωκεανό που έχει καταγραφεί αποκάλυψε απορρίμματα – πιθανότατα πλαστικά – στον πυθμένα της τάφρου των Μαριανών, έριξε το ζήτημα της πλαστικής ρύπανσης σε ένα εντελώς νέο φως. Σαφώς, το πρόβλημα είναι βαθύ και τα εναλλακτικά υλικά μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν – ένας αγώνας που οδήγησε έναν ιδιοκτήτη μικρής επιχείρησης να δημιουργήσει τη δική του σειρά επαναχρησιμοποιήσιμων, βιοδιασπώμενων προϊόντων, εμπνευσμένων από τις αρχαίες αιγυπτιακές μεθόδους συντήρησης τροφίμων. Η καναδική εταιρεία Etee προσφέρει μια επιλογή από περιτυλίγματα και σακούλες από βιολογικό βαμβάκι, με κερί μέλισσας και ρητίνη δέντρων για να σφραγίζει και να διατηρεί φυσικά τα τρόφιμα μέσα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για οτιδήποτε ζεστό, αλλά αν ετοιμάζετε λιχουδιές για το αεροπλάνο, το τρένο ή το αυτοκίνητο, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περιορίσετε την εξάρτησή σας από τις τσάντες Ziploc και την Tupperware.

Βιώσιμοι ταξιδιωτικοί στόχοι για το 2020

Οι καλύτερες παραλίες στη Σάντα Μπάρμπαρα για σέρφινγκ, ψάρεμα και κωπηλασία κουταβιών, Ο απόλυτος οδηγός για πεζοπορία στο Αδριανό Τείχος, 9 εξαιρετικά βιώσιμα ταξιδιωτικά προϊόντα για το επόμενο ταξίδι σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *