11 τρόποι για να αναβαθμίσετε το ταξιδιωτικό σας παιχνίδι

By | February 13, 2023

11 τρόποι για να αναβαθμίσετε το ταξιδιωτικό σας παιχνίδι

Θέλετε να είστε καλύτερος ταξιδιώτης; Σκεφτείτε να υιοθετήσετε αυτές τις καλές συνήθειες πριν από το επόμενο ταξίδι σας και απογειώστε το παιχνίδι του ταξιδιού σας.

Μην τσεκάρετε ποτέ μια τσάντα

Είτε προτιμάτε μια σανίδα, είτε μια τσάντα πλάτης ή σακίδιο, μην τσεκάρετε ποτέ μια τσάντα, ακόμη και κατά τη διάρκεια παρατεταμένων επισκέψεων. Οι βαριές αποσκευές όχι μόνο επιβαρύνουν σωματικά, αλλά εξουθενώνουν ψυχικά, προσθέτουν χρόνο στις μετακινήσεις σας και προκαλούν περιττή ανησυχία και εξάρτηση ενώ ταξιδεύετε. Συσκευάστε ελαφριά και γλιτώστε από την ταλαιπωρία. Αν δεν εργάζεστε στη βιομηχανία της μόδας, δεν υπάρχει ποτέ καλός λόγος να τσεκάρετε μια τσάντα.

Παράκαμψη μεγάλων γραμμών ασφαλείας

Όπως η μεταφορά επιπλέον αποσκευών, η αποτυχία προεγγραφής για TSA Pre-Check, Global Entry ή ένα πρόγραμμα ασφαλείας τρίτου μέρους όπως το Clear μπορεί να σας κοστίσει ακριβά στο αεροδρόμιο. Για λιγότερα από 20 $ ετησίως, μπορείτε να λάβετε γρήγορο check-in για κάθε πτήση που κάνετε. Αυτό ελευθερώνει πολύτιμο χρόνο, σας επιτρέπει να απολαύσετε περισσότερο έναν προορισμό και αποφεύγετε την αγχωτική σύγχυση των γραμμών ασφαλείας σε κάθε μεγάλο αεροδρόμιο των ΗΠΑ (ακόμα και σε ορισμένα διεθνή). Ως μπόνους, κατεβάστε το δωρεάν TSA Mobile Passport για να αποφύγετε μεγάλες τελωνειακές και μεταναστευτικές γραμμές.

Πετάξτε άπιστα

Εδώ είναι ένα μυστικό: οι αεροπορικές εταιρείες δεν χάνουν χρήματα από προγράμματα επιβράβευσης, αλλά σίγουρα χάνουν μακροπρόθεσμα. Η έρευνα δείχνει ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε σημαντικά περισσότερα χρήματα συγκρίνοντας τους ναύλους και τις κρατήσεις με τους χαμηλότερους, ακόμη και σε σχέση με την αεροπορική εταιρεία που προτιμάτε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να εγγραφείτε σε μίλια συχνών πτήσεων με ξεχωριστές αεροπορικές εταιρείες (θα πρέπει απολύτως). Αλλά μην αφήσετε αυτή την αφοσίωση να σας εμποδίσει να κάνετε κράτηση για ναύλο με πιο επιθετικές τιμές αλλού υπέρ των μιλίων του ουρανού.

Πλύνετε τα ρούχα σας

Εάν πακετάρετε ελαφριά κατά τη διάρκεια παρατεταμένης παραμονής, θα αναγκαστείτε να πλύνετε τα ρούχα σας ή να υποστείτε τις δύσοσμες συνέπειες. Το παλιομοδίτικο πλύσιμο του νεροχύτη ξενοδοχείου είναι ο ευκολότερος και φθηνότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό στο συντομότερο χρονικό διάστημα, αλλά θα μπορούσατε ακόμη και να αναθέσετε την εργασία σε ένα πλυντήριο ή υπηρεσία πλυντηρίου ξενοδοχείου, αν προτιμάτε. Είτε έτσι είτε αλλιώς, συνηθίστε να πλένετε τα ρούχα σας ενώ λείπετε. Είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της ζωής που μπορεί επίσης να αποδεχτείτε αν θέλετε να ελαχιστοποιήσετε τις αποσκευές σας.

Ζιγκ ενώ άλλοι ζακ

Εάν το πρόγραμμά σας το επιτρέπει, μην επισκέπτεστε ένα μέρος κατά την περίοδο αιχμής του ταξιδιού. Με αυτόν τον τρόπο θα δοκιμάσετε μόνο την υπομονή και το χαρτζιλίκι σας, καθώς θα συναντήσετε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων και υψηλότερες τιμές αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείων και έλξης. Το ίδιο ισχύει και για τις ημερήσιες εκδρομές. Όχι μόνο τα πρώιμα πουλιά παθαίνουν το σκουλήκι όταν επισκέπτονται δημοφιλή αξιοθέατα, αλλά συνήθως έχουν καλύτερο φωτισμό, λιγότερα πλήθη και περισσότερο χώρο για να αναπνεύσουν. Αυτός ο κανόνας ισχύει επίσης για την ώρα του ηλιοβασιλέματος, καθώς οι περισσότεροι επισκέπτες κατευθύνονται προς τις εξόδους υπέρ του δείπνου. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αποκτήστε τη συνήθεια να σκέφτεστε διαφορετικά.

Μην κάνετε τα πάντα

Πολλοί άνθρωποι θα προσπαθήσουν να δουν και να κάνουν τα πάντα ενώ επισκέπτονται ένα μέρος. Όλοι όσοι το κάνουν σίγουρα θα αποτύχουν. Έτσι, αντί να υπερπρογραμματίζετε, μπλοκάρετε την ημέρα σας σε τρεις (πρωί, απόγευμα, βράδυ) και μην κάνετε περισσότερες από τρεις δραστηριότητες την ημέρα. Αυτό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την εξάντληση, αλλά θα αυξήσει την έκθεσή σας σε αυθόρμητες δραστηριότητες, οι οποίες είναι συνήθως πιο αξέχαστες από τις προγραμματισμένες.

Άφησε κάτω την κάμερα

Εάν κάνετε διακοπές ή ταξιδεύετε για κοινό, οπωσδήποτε, συνεχίστε να τραβάτε φωτογραφίες σε κάθε στροφή. Αλλά αν ταξιδεύετε για εσάς ή/και για όσους σας συνοδεύουν, αποφασίστε εκ των προτέρων πόσες φωτογραφίες σκοπεύετε να τραβήξετε και μείνετε σε αυτό. Αποδεχτείτε ότι δεν θα αποτυπώσετε τα πάντα, ούτε θα πρέπει, και θα απολαύσετε τα ταξίδια σας πολύ περισσότερο.

Σκεφτείτε τις κριτικές ταξιδιωτών

Οι κριτικές είναι ένας υπέροχος τρόπος για να αναζητήσετε δραστηριότητες, ξενοδοχεία και εστιατόρια που ταιριάζουν στα συγκεκριμένα γούστα σας. Τούτου λεχθέντος, υπάρχει ένα όριο στη χρησιμότητά τους. Αυτό που είναι εμπειρία τριών αστέρων για κάποιον άλλο μπορεί να είναι πέντε αστέρων για εσάς. Το κόλπο είναι να διαβάζεις τις κριτικές αντί να κοιτάς απλώς τη βαθμολογία. Με κάθε τρόπο, κάντε την εργασία σας όταν αποφασίζετε για μέρη που θα επισκεφτείτε, αλλά κατανοήστε ότι μια κριτική δεν θα μεταφραστεί απαραίτητα σε ικανοποίηση.

Πληρώστε για ανέσεις

Εάν πεινάτε πραγματικά, αγοράστε αυτό το ακριβό σάντουιτς αεροδρομίου. Εάν σκοπεύετε να περάσετε τον περισσότερο χρόνο σας στην παραλία, σκεφτείτε να πληρώσετε επιπλέον για την παραλία. Εάν δεν θέλετε να καθίσετε σε πολλές στάσεις, πάρτε ένα Uber με λεωφορείο. Όταν αγοράζετε ανέσεις, ξοδέψτε χρήματα σε πράγματα για να μειώσετε το άγχος και να ελαφρύνετε το φορτίο σας. Συμφέρει να πληρώσετε μερικές φορές (αλλά όχι κάθε φορά, αν θέλετε να αυξήσετε το δολάριο σας).

Χρησιμοποιήστε σαλόνια αεροδρομίου

Δεν χρειάζεται να είστε πλούσιοι ή διάσημοι για να επωφεληθείτε από τα χαλαρωτικά περιβάλλοντα, το δωρεάν φαγητό και τα ιδιωτικά ντους και μπάνια των σαλονιών του αεροδρομίου. Σε πολλές περιπτώσεις, η πιστωτική σας κάρτα μπορεί να σας προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο σαλόνι. Εάν όχι, ελέγξτε το Loungebuddy ή το Groupon για μειωμένες ημερήσιες τιμές. Για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ή παρατεταμένες διακοπές, θα με ευχαριστήσετε.

Κράτα το κεφάλι σου ψηλά

Εάν ανησυχείτε περισσότερο για το τι συμβαίνει στο τηλέφωνό σας, θα έπρεπε απλώς να μείνετε σπίτι. Όπως και να αποφεύγετε την υπερβολική φωτογράφιση, αν θέλετε να αναβαθμίσετε το ταξιδιωτικό σας παιχνίδι, πρέπει να πιάσετε το τηλέφωνό σας λιγότερο, όχι περισσότερο. Θέστε λοιπόν όρια χρήσης πριν φύγετε. Ζητήστε από τον ταξιδιωτικό σας συνεργάτη να σας κρατήσει ειλικρινείς. Στη συνέχεια, απολαύστε τη δόξα αυτού που βρίσκεται ακριβώς μπροστά σας.

σχετικό περιεχόμενο

Ιπτάμενοι τελικής κλήσης: Τι μπορείτε να μάθετε από ταξιδιώτες που επιβιβάζονται πάντα τελευταίοι

Λάβετε περισσότερη ταξιδιωτική έμπνευση, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές που αποστέλλονται απευθείας στα εισερχόμενά σας με το εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο μας. Αξιοποιήστε στο έπακρο το ταξίδι σας με περιηγήσεις στα αξιοθέατα και δραστηριότητες από τους αξιόπιστους συνεργάτες μας.

Χάνα: όχι μόνο το τέλος του πιο διάσημου δρόμου του Μάουι, οι 10 κορυφαίες ανατροπές ταξιδιωτικές συναντήσεις για το κινεζικό έτος των προβάτων, οι 9 πιο μαγευτικές όψεις της Αμερικής, 11 τρόποι για να αναβαθμίσετε το ταξιδιωτικό σας παιχνίδι

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *