Τι είναι το «Wave Season» και γιατί πρέπει να σε νοιάζει;

By | February 13, 2023

Τι είναι το «Wave Season» και γιατί πρέπει να σε νοιάζει;

Τι θα γινόταν αν σας λέγαμε ότι οι διακοπές με κρουαζιέρα έχουν τη δική τους εκδοχή της Μαύρης Παρασκευής—αλλά ότι αντί για μια μοναδική προσφορά, είναι ένα σύνολο εκπτώσεων που σας μεταφέρουν από το «μήπως πρέπει να κάνουμε κρουαζιέρα» έως το «κλείσιμο αυτό»; Καλώς ήλθατε στο cruising’s «εποχή κυμάτων».

Οι γραμμές κρουαζιέρας συνήθως προωθούν τις καλύτερες προσφορές τους από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο — η λεγόμενη περίοδος κυμάτων (τόσο γνωστή επειδή είναι σαν ένα “κύμα” προσφορών και κρατήσεων) μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε, από πολύ εκπτωτικές τιμές σε μια συγκεκριμένη κρουαζιέρα έως ενισχύσεις στις ανέσεις. όπως απεριόριστο ίντερνετ επί του σκάφους ή να λάβετε φιλοδωρήματα και πακέτα ποτών που περιλαμβάνονται στο κόστος μιας κράτησης. Ανεξάρτητα από την προώθηση, το χρονοδιάγραμμα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο, δίνοντάς σας μια στιγμή απόδρασης από τους γκρίζους ουρανούς, τις χαμηλές θερμοκρασίες και την κούραση μετά τις διακοπές του τέλους του χειμώνα — κάτι που ο κλάδος κάνει από το σχεδιασμό. «Ιστορικά, η εποχή των κυμάτων ξεκίνησε περίπου την ίδια στιγμή με την άφιξη των πρώτων καταλόγων σπόρων και κηπουρικής, όταν εκείνοι σε ψυχρότερα κλίματα ήταν έτοιμοι να ανυπομονήσουν για την άνοιξη και να αρχίσουν να σχεδιάζουν για πιο ζεστό καιρό και δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους», λέει η Linda Allen.

Η περίοδος κυμάτων μπορεί να εκμεταλλευτεί τον πυρετό της καμπίνας, αλλά για τους ταξιδιώτες είναι μια τεράστια ευκαιρία – ειδικά αν σκέφτονται να κάνουν κρουαζιέρα για πρώτη φορά – καθώς μπορούν να κερδίσουν σοβαρές εκπτώσεις και ανέσεις με ελάχιστο έως καθόλου επιπλέον κόστος κατά τη διάρκεια αυτή τη φορά. «Ολόκληρη η ταξιδιωτική αγορά είναι χτισμένη σε ένα μοντέλο εσόδων που ανταμείβει όσους κάνουν έγκαιρα κράτηση, καθώς οι τιμές αυξάνονται με βάση τον κύκλο προσφοράς και ζήτησης», λέει ο Tom Baker, του CruiseCenter, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 200 κρουαζιέρες και γνωρίζει τις λεπτομέρειες συνάπτοντας συμφωνίες για αυτούς. «Οι περισσότερες γραμμές κρουαζιέρας ξεκινούν το νέο έτος ήδη κατά 50 με 60 τοις εκατό κρατήσεις, αλλά ένα άλλο 20 τοις εκατό συνήθως κρατείται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτή είναι πραγματικά η ευκαιρία [για τους ταξιδιώτες] να επωφεληθούν από τις ειδικές προσφορές για έγκαιρες κρατήσεις, τις αναβαθμίσεις, τις πιστώσεις στο πλοίο και τα κίνητρα προτού οι τιμές αρχίσουν να αυξάνονται γρήγορα.”

Οι προσφορές σεζόν Wave δεν είναι δύσκολο να βρεθούν—διαφημίζονται καλά. Κάντε κλικ στις Ιστορίες Instagram και θα εμφανιστεί μια διαφήμιση της Royal Caribbean Cruise Line με έκπτωση 60% από τον δεύτερο επισκέπτη με κράτηση για ιστιοπλοΐα. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στον τοίχο σας στο Facebook και μια ανάρτηση με χορηγία στην Holland America δελεάζει με την υπόσχεση για κρουαζιέρες μόνο με 99 $ για κράτηση. Βουτήξτε σε μια μακροσκελή ανάγνωση στο διαδίκτυο και οι παράγραφοι διανθίζονται με ένα πανό Cunard που πειράζει τις αναβαθμίσεις διπλής καμπίνας. Υπάρχουν σχεδόν πάρα πολλές προσφορές για να διαλέξετε, γι’ αυτό η περίοδος κυμάτων είναι επίσης η εποχή της άνθησης για τους ειδικούς στα ταξίδια, οι οποίοι παρακολουθούν τέτοιες τάσεις και συχνά μπορούν να διαπραγματεύονται πρόσθετα προνόμια αποκλειστικά για πρακτορεία και να σας καθοδηγήσουν σε ποιο να κάνετε κράτηση. (Ξεκινήστε με τη δική μας λίστα με προτεινόμενους ταξιδιωτικούς ειδικούς.)

«Εάν κάνετε κρουαζιέρα [σε μια μεγάλη γραμμή κρουαζιέρας] και δεν λαμβάνετε δωρεάν ποτά, internet, φιλοδωρήματα ή πίστωση εν πλω, νομίζω ότι κάνετε κάτι λάθος», λέει η ταξιδιώτης Christina Saull από την DC, η οποία έπλευσε στο Inner Passage της Αλάσκας. πέρυσι και ανυπομονεί να κάνει κρουαζιέρα στα Νορβηγικά Φιόρδ αυτό το καλοκαίρι—όλα μέσω της μόχλευσης προσφορών για τη σεζόν κυμάτων. «Εδώ είναι χρήσιμο να έχεις έναν εξαιρετικό ταξιδιωτικό πράκτορα. Εάν σκεφτόμαστε να κάνουμε κράτηση για μια κρουαζιέρα, θα ζητήσω από το πρόσωπό μου να μου την τιμήσει και θα με ενημερώσει εάν περιλαμβάνονται προνόμια. Και αν δεν υπάρχουν, θα το παρακολουθεί και θα μας κάνει κράτηση όταν υπάρχει διαθέσιμο προνόμιο.”

Λοιπόν, τι είναι καλό αυτή η εποχή κυμάτων; Η επιλογή του Baker προέρχεται από τη Norwegian Cruise Line, η οποία προσφέρει πακέτο ποτών, ειδικά γεύματα, internet, πίστωση στο πλοίο, (όχι ) μειωμένα αεροπορικά εισιτήρια από πόλεις πύλης των ΗΠΑ. Αντί να υπογραμμίσει μια συμφωνία, ο Allen τονίζει ότι τώρα είναι η ώρα για οικογένειες πολλών γενεών να αποκτήσουν προνόμια, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη διαθεσιμότητα συνδεόμενων, τριπλών ή τετραπλών καμπινών για κρουαζιέρες το 2020. Στη δική μας έρευνα, διαπιστώσαμε ότι το River cruiser Uniworld είναι προσφέρει έως και 30 τοις εκατό έκπτωση σε μια ιστιοπλοΐα με επίκεντρο το κρασί στο Μπορντό της Γαλλίας, καθώς και τη νέα εμπειρία ευεξίας στο Χρυσό Τρίγωνο της Ινδίας και κατά μήκος του Γάγγη, καθώς και νέα δρομολόγια στο Μοζέλα και τον Ρήνο (10 ημέρες από 3.359 $) και σε China on the Yangtze (11 ημέρες από 5.199 $), εάν κάνετε κράτηση έως τις 31 Μαρτίου. Εάν θέλετε να κάνετε τη δική σας έρευνα,

Η έναρξη της φετινής κυματικής περιόδου ήταν λίγο αργή, καθώς το κλείσιμο της κυβέρνησης έκανε τις οικογένειες λίγο προσεκτικές όσον αφορά τις δαπάνες, αλλά με τις αφίξεις καθυστερημένων εισοδημάτων και επιστροφών φόρων καθ’ οδόν, η φετινή σεζόν των προσφορών θα μπορούσε να είναι μία από τις μεγαλύτερες μέχρι τώρα. Οδηγήστε μέχρι το κατάστρωμα lido!

Αεροπορικά καθίσματα πρώτης θέσης Γίνονται… φθηνότερα;

Το χάσμα μεταξύ των ναύλων οικονομίας και πρώτης θέσης συρρικνώνεται και οι καταναλωτές είναι αναμενόμενα πιο πρόθυμοι να αγοράσουν εντελώς ή να πληρώσουν για να αναβαθμιστούν σε καλύτερες θέσεις, αναφέρει ο Scott McCartney: «Τον Απρίλιο, ο μέσος ναύλος πρώτης θέσης ήταν 577 $ πιο ακριβός από τον μέσο όρο. κόμιστρο πούλμαν για ταξίδια εσωτερικού. Τον Απρίλιο του 2012, τα εισιτήρια πρώτης θέσης ήταν κατά μέσο όρο 805 $ περισσότερα από το πούλμαν. Ο αριθμός των εισιτηρίων πρώτης θέσης που πωλήθηκαν αυξήθηκε κατά 48% κατά την τριετία». Το μειονέκτημα? Αυτό κάνει πιο δύσκολη την αναβάθμιση στην πρώτη με μίλια, γράφει ο McCartney. (WSJ)

Η Omni Hotels amp; Resorts θα προσθέσει μια λειτουργία αναμονής κράτησης στην εφαρμογή της για κινητά, η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες να κλειδώνουν μια τιμή για έως και 24 ώρες χωρίς κράτηση. «Τα δεδομένα πελατών της Omni υποδεικνύουν ότι σχεδόν το 50 τοις εκατό των επισκεπτών ερευνούν επιλογές κρατήσεων σε ξενοδοχεία από την κινητή συσκευή ή το tablet τους», λέει ο όμιλος ξενοδοχείων σε δήλωση, «και στη συνέχεια οριστικοποιούν τις κρατήσεις δωματίων τους αργότερα από τους επιτραπέζιους υπολογιστές τους». Η νέα δυνατότητα κράτησης και μετά κράτηση θα διευκολύνει αυτές τις κρατήσεις μεταξύ πλατφορμών. (BusinessWire)

Η Ρωσία δεν ανησυχεί ότι το τελευταίο σκάνδαλο της FIFA θα διακόψει τα σχέδιά της να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. (NYT)

Στη Νότια Αφρική, οι νέοι κανόνες που αποσκοπούν στην αποτροπή της εμπορίας ανθρώπων θα απαιτούν από τους γονείς να έχουν μαζί τους πρόσθετα έγγραφα από την 1η Ιουνίου. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς. (The Telegraph)

Η Royal Caribbean αυξάνει ελαφρώς τα προτεινόμενα φιλοδωρήματα σε 12,95 $ την ημέρα (και 15,95 $ την ημέρα για τους επισκέπτες της σουίτας) για κρουαζιέρες που αναχωρούν την 1η Ιουλίου ή μετά. Το άλμα είναι περίπου ένα δολάριο την ημέρα. Ιδού το θέμα: Εάν έχετε την οικονομική δυνατότητα για μια κρουαζιέρα, μπορείτε να αντέξετε οικονομικά το μεγαλύτερο φιλοδώρημα. (Βασιλική Καραϊβική)

Η Regent Seven Seas ανακοίνωσε λεπτομέρειες για το σπα με την επωνυμία Canyon Ranch που θα βρίσκεται στο επερχόμενο Seven Seas Explorer όταν θα αποπλεύσει το 2016. (USA Today)

Το Two Bunch Palms, το καταφύγιο ευεξίας στην Καλιφόρνια έξω από το Παλμ Σπρινγκς, λέει ότι το νέο του ηλιακό αγρόκτημα θα το κάνει «το πρώτο θέρετρο με ουδέτερο άνθρακα στη Βόρεια Αμερική». (Δύο Φοίνικες)

Η σύνθεση για το φετινό Φεστιβάλ Οίνου amp; Φαγητού της Νέας Υόρκης, που θα διεξαχθεί 15-18 Οκτωβρίου, μόλις κυκλοφόρησε και το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλούς διεθνείς σεφ, μεταξύ των οποίων ο Enrique Olvera (Pujol, Cosme) και ο Sebastiano Lombardi (Hotel Il Pellicano) . Ο γκουρού του κρασιού της Delta και κύριος σομελιέ Andrea Robinson θα φιλοξενήσει μια γευσιγνωσία κρασιού. η καταπληκτική ομάδα Xi’an Famous Foods θα ηγηθεί μιας κατηγορίας στην παρασκευή ζυμαρικών. (Σημειώστε επίσης ότι το πλήρες όνομα της εκδήλωσης, που διανύει τον όγδοο χρόνο της, είναι “Food Network amp; Cooking Channel New York City Wine amp; Food Festival που παρουσιάζεται από το FOOD amp; WINE.”) (NYCWFF)

Ο Άντονι Μπουρντέν έκανε μια «αγνωστή» επένδυση στον ιστότοπο Roads amp; Kingdoms, ο οποίος θα εκδώσει επίσης ένα σκληρό εξώφυλλο βιβλίο για την ιαπωνική κουζίνα αργότερα φέτος. (Bloomberg)

Το μπαρ στην κορυφή του One World Trade Center, που ανοίγει για το κοινό την Παρασκευή, φαίνεται μάλλον μέτριο. (Τρώγων)

Είναι δυνατός ο επιτυχής διαχωρισμός του κόστους σε ένα ομαδικό ταξίδι;

«Θα είναι διασκεδαστικό», λένε. «Θα είμαστε όλοι μαζί!» Ξαφνικά, παρασύρεστε σε ένα ομαδικό ταξίδι. Αλλά όταν έρθει η επιταγή, βάζετε όλοι μαζί τα χαρτιά σας;

Τα ομαδικά ταξίδια μπορεί να έχουν πολύ νόημα. Το να ταξιδέψετε με αγαπημένους φίλους ή την οικογένειά σας, ή κάποιος συνδυασμός των δύο, φαίνεται σαν ένα εύκολο «ναι» στα χαρτιά: μεταμοσχεύστε τους αγαπημένους σας σε έναν αγαπημένο προορισμό και απολαύστε τις απολαύσεις που ακολουθούν στην παρέα τους. Αλλά το ταξίδι προσπαθεί. Πολύ σπάνια μπορεί κανείς να επιστρέψει στο σπίτι από ένα ταξίδι χωρίς πρώτα να βουτήξει το δάχτυλο του ποδιού του στη λίμνη του χαμηλότερου εαυτού του (ποιος από εμάς δεν έχει χτυπήσει κάποιον μετά από ένα μακρύ ταξίδι;). Όταν εμπλέκονται χρήματα —και πάντα εμπλέκονται χρήματα— μπορεί να παρουσιαστούν πολλές νέες προκλήσεις.

Πώς μοιράζετε το κόστος σε ένα ομαδικό ταξίδι; Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση, γιατί η σχέση του καθενός με τους συντρόφους του και με τους τραπεζικούς του λογαριασμούς είναι διαφορετική. Όσοι τείνουν προς τη γενναιοδωρία μπορούν γρήγορα να θεωρηθούν δεδομένοι, και οι πιο συνειδητοποιημένοι από τον προϋπολογισμό ανάμεσά μας μπορεί να καταλήξουν να αισθάνονται αποξενωμένοι. Εδώ, οι συντάκτες μας σταθμίζουν την προσέγγισή τους στο αναπόφευκτο, αλλά όχι αναπόφευκτα άβολο, έργο του μοιράσματος δαπανών όπως διαμονή, ομαδικά δείπνα και πολλά άλλα.

Μπείτε στην ίδια σελίδα

Το πιο σημαντικό μέρος ενός ομαδικού ταξιδιού είναι να ορίσετε έναν προϋπολογισμό εκ των προτέρων—συμφωνήστε για το πόσα χρήματα είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν όλοι για βασικά πράγματα, όπως διαμονή και δραστηριότητες. Μόλις αυτό ξεπεραστεί, νομίζω ότι ο διαχωρισμός των δαπανών ομάδας είναι αρκετά εύκολος με εφαρμογές παρακολούθησης πληρωμών όπως το Splitwise. Αντί να χωρίζουμε κάθε γεύμα με έξι τρόπους (ούτως ή άλλως θέλω τους πόντους) πληρώνουμε εκ περιτροπής τον λογαριασμό και παρακολουθούμε ποιος χρωστάει τι στην καρτέλα της ομάδας μέσω της εφαρμογής. Στο τέλος του ταξιδιού, έχουμε έναν ξεκάθαρο και εύκολο τρόπο τακτοποίησης, και συνήθως δεν είναι πολύ αν μοιράσετε τα κοινόχρηστα με τον σωστό τρόπο.

Ζητήστε από έναν φίλο να αναλάβει την ευθύνη και να κερδίσει ανταμοιβές στη διαδικασία

Τα λιγότερο αγχωτικά ομαδικά ταξίδια στα οποία έχω πάει ήταν εκείνα όπου ένα άτομο προσφέρθηκε γενναιόδωρα να κάνει την πιστωτική του κάρτα την καθορισμένη κάρτα για να πληρώσει (σίγουρα θα συγκεντρώσει μερικούς πόντους). Αυτό περιλαμβάνει το κόστος της Airbnb, τα ομαδικά γεύματα και οποιαδήποτε μεγάλη κοινή δραστηριότητα. Είναι σημαντικό να θέσετε σαφείς προσδοκίες για την ομάδα για το πότε θα πληρώσει ο καθένας το μερίδιό του, είτε είναι η τελευταία ημέρα του ταξιδιού είτε εντός της επόμενης εβδομάδας. Στο τέλος του ταξιδιού, αυτό το άτομο διαιρεί το κόστος του ταξιδιού με τον συνολικό αριθμό των επισκεπτών και είναι ένας εύκολος, ίσος διαχωρισμός. Αυτό εξαλείφει το πολύ ενοχλητικό -και μερικές φορές άβολο- μοίρασμα πολλών φύλλων στο τραπέζι του δείπνου κάθε βράδυ. Το Venmo είναι χρήσιμο για να στείλετε γρήγορα χρήματα ή να ζητήσετε ένα συγκεκριμένο ποσό από κάθε μέλος της ομάδας. Μια άλλη συμβουλή για ομαδικά ταξίδια: Να έχετε πάντα μετρητά για εύκολες επιτόπιες πληρωμές και συμβουλές. —

Μην ιδρώνετε τα μικρά πράγματα

Δεν σιχαίνομαι τίποτα περισσότερο από τον χορό του μοιρασμού της επιταγής, και έτσι τείνω να πετάω την κάρτα μου αμέσως μόλις δω το πράγμα. Κάποιοι φίλοι θα αναφωνήσουν πραγματικά “hey!” μόλις συνειδητοποίησα ότι πλήρωσα ενώ αναβοσβήνουν. Στην περίπτωση ομαδικών ταξιδιών, έχω καταλήξει σε πολλές περιπτώσεις να πληρώσω περισσότερα από το δίκαιο μερίδιό μου λόγω της δικής μου αδυναμίας να αφήσω τον λογαριασμό να καθίσει εκεί και αυτό πρέπει να αντέξω τον σταυρό μου. Ωστόσο, οι μεγάλες αγορές όπως το δωμάτιο του ξενοδοχείου και η ενοικίαση αυτοκινήτου κ.λπ. Ποτέ δεν είναι διασκεδαστικό να παίζεις τον ρόλο του εισπράκτορα οφειλών εκ των υστέρων. —

Η SpaceX θα πετάξει δύο τουρίστες γύρω από τη Σελήνη το 2018

Φαίνεται ότι ο σεληνιακός τουρισμός δεν θα περιοριστεί στα όρια της επιστημονικής φαντασίας για πολύ ακόμη. Σε μια τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SpaceX Elon Musk ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του θα στείλει δύο πελάτες που πληρώνουν σε ένα ταξίδι γύρω από το φεγγάρι και πίσω στη Γη μέχρι το τέλος του 2018.

Σύμφωνα με τον Μασκ, οι δύο άγνωστοι διαστημικοί τουρίστες, που γνωρίζονται και κατέβαλαν μια «σημαντική προκαταβολή», πλησίασαν το SpaceX για να προγραμματίσουν την περιπέτεια μιας ζωής. Αν όλα πάνε καλά, θα είναι οι πρώτοι άνθρωποι που θα ταξιδέψουν τόσο βαθιά στο διάστημα σε περισσότερα από 40 χρόνια, αναφέρει «Μπαίνουν σε αυτό με τα μάτια ανοιχτά, γνωρίζοντας ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος», είπε ο Μασκ.

Το ταξίδι, το οποίο θα διαρκούσε περίπου μια εβδομάδα, θα ξεκινούσε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα. Το SpaceX θα χρησιμοποιήσει το ίδιο μαξιλαράκι που εκτόξευσε τις αποστολές Apollo για να στείλει τους ταξιδιώτες στο διάστημα με το όχημά του Dragon 2, συνδεδεμένο με έναν πύραυλο Falcon Heavy. Ωστόσο, κανένα φεγγάρι δεν περπατά σε αυτό το ταξίδι. Ο “μακρύς βρόχος γύρω από το φεγγάρι” θα οδηγήσει το σκάφος σε μια περιήγηση 300.000 έως 400.000 μιλίων κοντά στην επιφάνεια του φεγγαριού χωρίς να προσγειωθεί πραγματικά και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί πίσω στη Γη χρησιμοποιώντας τη δύναμη της βαρύτητας. Το Dragon 2 είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, επομένως δεν θα χρειαστεί να επιβιβαστούν επαγγελματίες αστροναύτες, αν και και οι δύο επιβάτες φέρεται να υποβληθούν σε εκτενή εκπαίδευση πριν από την απογείωση. Άλλες εκδόσεις του Dragon έχουν μεταφέρει επιτυχώς μη επανδρωμένες αποστολές ανεφοδιασμού στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό,

Ο Μασκ δεν διευκρίνισε ακριβώς πόσο θα κόστιζε στα άτομα αυτή η εμπειρία εκτός αυτού του κόσμου, αν και σημείωσε ότι θα πλήρωναν “λίγο περισσότερο από το κόστος μιας αποστολής με πλήρωμα στον διαστημικό σταθμό”. Σύμφωνα με το Falcon Heavy μόνο η κατασκευή του κόστισε περίπου 90 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτή δεν είναι ακριβώς η πρώτη φορά που οι τουρίστες τολμούν πολύ πέρα ​​από τον πλανήτη. Η Ρωσία φέρεται να έστειλε επτά ιδιώτες πολίτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έναντι τιμήματος άνω των δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων και η NASA πλήρωσε 80 εκατομμύρια δολάρια για να πάρει και έναν αστροναύτη στο ταξίδι, σύμφωνα με το CNN.

Μετά την ανακοίνωση του Μασκ, η NASA ανέφερε σε μια δήλωση: “Η NASA επαινεί τους βιομηχανικούς της εταίρους που έφτασαν υψηλότερα. Θα συνεργαστούμε στενά με τη SpaceX για να διασφαλίσουμε ότι εκπληρώνει με ασφάλεια τις συμβατικές υποχρεώσεις για την επιστροφή της εκτόξευσης αστροναυτών στο έδαφος των ΗΠΑ και τη συνέχιση της επιτυχούς παράδοσης προμηθειών σε ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός».

Το δίδυμο που έχει εμμονή με το διάστημα μπορεί να θέλει να κάνει μια προβολή πριν ξεσπάσει. Ή ίσως απλώς

Το τρένο σκι Winter Park Express του Ντένβερ διευκολύνει τη μετάβαση από την πόλη στις πίστες

Λατρεύουμε το σκι, αλλά δεν είναι χωρίς τις ταλαιπωρίες του: ο βαρύς εξοπλισμός, οι στρώσεις (και οι στρώσεις) των ρούχων, το παγερό κρύο όλα αυτά τα στρώματα προορίζονται να παλέψουν, αλλά με κάποιο τρόπο δεν τα καταφέρνουν ποτέ. Υπάρχει επίσης το ελάχιστο γεγονός ότι οι πίστες του σκι τείνουν να είναι λιγότερο από βολικές, σε σημεία εκτός διαδρομής που είναι σπάνια προσβάσιμα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το να φτάσετε στα βουνά του Κολοράντο είναι μια ιδιαίτερα μη διασκεδαστική πρόκληση: Πρέπει να νοικιάσετε αυτοκίνητο και να κάνετε τη διαδρομή, ελπίζοντας να μην έχουν χιονίσει τα περάσματα; Κάντε μια πτήση με άλμα σε αμφίβολο καιρό; Ή στοίβα την οικογένεια σε ένα λεωφορείο;

Αλλά περίμενε. Το Ντένβερ έχει κουραστεί από όλη αυτή την αρνητικότητα. Από σήμερα, είναι δυνατό να φτάσετε από το κέντρο της πόλης σε μια πίστα σκι σε δύο ώρες, με 39 $, με το τρένο (που, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι ο καλύτερος τρόπος να ταξιδέψετε).

Επαναλανσάροντας μετά από επτά χρόνια παύσης —προηγουμένως λειτουργούσε από το 1912 (!) έως το 2009— το Winter Park Express της Amtrak συνδέει τον ιστορικό σταθμό Union Station του κέντρου του Ντένβερ με την πλατφόρμα ακριβώς στο Winter Park Resort του Front Range, περίπου 90 μίλια από το Denver International. Από τώρα έως τις 26 Μαρτίου, το τρένο θα λειτουργεί τα Σάββατα και τις Κυριακές, καθώς και τις Δευτέρες του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ και τα Σαββατοκύριακα των διακοπών της Ημέρας του Προέδρου. Το δρομολόγιο αναχωρεί από το σταθμό Union στις 7 π.μ., φθάνοντας στο Winter Park στις 9 π.μ. και μετά κάνει το ταξίδι της επιστροφής από τις πίστες στις 4:30 μ.μ. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επωφεληθείτε από μια ολόκληρη μέρα σκι και να επιστρέψετε στην πόλη εγκαίρως για δείπνο.

Όσον αφορά τη μετάβαση μεταξύ του διεθνούς αεροδρομίου του Ντένβερ και του κέντρου – ένα ταξίδι περίπου 25 μιλίων, που μεταφράζεται σε μια βόλτα με Uber 30 $ και πλέον – που δεν απαιτεί πλέον ούτε αυτοκίνητο. Τον Απρίλιο, η πόλη εγκαινίασε μια νέα ηλεκτρική σιδηροδρομική γραμμή προαστιακού που μεταφέρει αεροπλάνα μεταξύ του αεροδρομίου και του σταθμού Union σε 37 λεπτά. Τα τρένα αναχωρούν κάθε 15 λεπτά για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και λίγο λιγότερο συχνά τις πρώτες πρωινές ώρες και αργά το βράδυ. (Δεν τρέχει καθόλου από τη 1:30 π.μ. έως τις 3:15 π.μ., αλλά θα πρέπει να κοιμάστε τότε, ούτως ή άλλως.) Τα βαγόνια του τρένου ανεβαίνουν με ταχύτητα 79 μιλίων την ώρα, κάνοντας έξι στάσεις κατά μήκος της διαδρομής.

Μόλις βρεθείτε στο Ντένβερ, μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν θέλετε καν να φύγετε από το σταθμό πριν πάρετε το τρένο στις 7 το πρωί για τις πίστες το επόμενο πρωί. Ο 122χρονος τερματικός σταθμός έκανε το ντεμπούτο του μια σημαντική ανακαίνιση 54 εκατομμυρίων δολαρίων το καλοκαίρι του 2014, προσθέτοντας νέα εστιατόρια, καταστήματα λιανικής και το The Crawford Hotel, ένα boutique σημείο που παίρνει τα ντιζάιν του από την ακμή των ταξιδιών με τρένο στις ΗΠΑ και τον ρομαντισμό των αμερικανικών συνόρων.

Τι είναι το «Wave Season» και γιατί πρέπει να σε νοιάζει;, Οι αεροπορικές θέσεις πρώτης θέσης γίνονται… φθηνότερες;, είναι δυνατόν να διαιρεθεί επιτυχώς το κόστος σε ένα ομαδικό ταξίδι;, Η SpaceX θα πετάξει δύο τουρίστες γύρω από τη Σελήνη το 2018, τον χειμώνα του Ντένβερ Το Park Express Ski Train διευκολύνει τη μετάβαση από την πόλη στις πίστες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *