Τα 27 πιο όμορφα μέρη για να δείτε στην Αθήνα

By | February 13, 2023

Τα 27 πιο όμορφα μέρη για να δείτε στην Αθήνα

Αθήνα, πόλη του Σωκράτη, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις από την άποψη του δυτικού πολιτισμού.

Ο τουρκικός πληθυσμός που ζούσε στην πόλη, που βρισκόταν επί οθωμανική κυριαρχία, ήταν σχεδόν ισάξιος με τον ελληνικό πληθυσμό, αλλά μετά την ανταλλαγή δεν είχε μείνει πολύς κόσμος και δεν φαίνονται πλέον τα ίχνη τους.

Επισκέφτηκα την Αθήνα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. το πρώτο συμπεριλήφθηκε σε μια κρουαζιέρα στο Αιγαίο και είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ την Ακρόπολη με ξεναγό.

Στο άρθρο μου στον Ταξιδιωτικό Οδηγό στην Αθήνα, θα συγκρίνω τα μέρη μεταφοράς και διαμονής αυτών των δύο διαφορετικών εμπειριών με περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε αυτό το άρθρο, έχω συγκεντρώσει τα 10 πιο όμορφα μέρη που πρέπει να δείτε στην Αθήνα, ειδικά την Ακρόπολη.

Μέρη που πρέπει να δείτε στην Αθήνα

1) Ακρόπολη

Το πρώτο μέρος που έρχεται στο μυαλό όταν αναφέρεται η Αθήνα είναι φυσικά η ακρόπολη. Είναι στην κορυφή της λίστας με τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στην Αθήνα.

Η ακρόπολη, που στην πραγματικότητα σημαίνει «άνω πόλη», ονομάζεται το τμήμα των ναών που είναι χτισμένο σε μια λοφώδη περιοχή, που βρέθηκε σε όλες σχεδόν τις ελληνικές πόλεις κατά την αρχαιότητα.

Με αυτόν τον τρόπο, τοποθετούν και οι δύο τους θεούς ψηλά και υποχωρούν σε αυτόν τον λόφο σε περιόδους πολέμου για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τα πιο πολύτιμα αγαθά τους, τους ναούς τους.

Η Ακρόπολη της Αθήνας είναι τόσο διάσημη που σήμερα η λέξη ακρόπολη θυμίζει αυτό το μέρος στο μυαλό όλων.

Δυστυχώς, στις αρχές του δέκατου ένατου αιώνα, πολλά τεχνουργήματα από την ακρόπολη, που έγιναν ο αγαπημένος στόχος των Βρετανών και Γάλλων λαθρέμπορων ιστορικών αντικειμένων, ιδιαίτερα του Λόρδου Έλγιν, σκωτσέζικης καταγωγής, διαλύθηκαν και μεταφέρθηκαν λαθραία στο εξωτερικό.

Ακόμη και οι διακοσμήσεις των τοίχων του Παρθενώνα, του πιο υπέροχου ναού στο λόφο, διαλύθηκαν με σμίλες και μεταφέρθηκαν στην Αγγλία κομμάτι-κομμάτι.

Επιπλέον, καθώς δεν υπήρχε χώρος για έκθεση εδώ, έμειναν για λίγο σε μια γωνιά στο σπίτι του Λόρδου Έλγιν. Αυτά τα κομμάτια ονομάζονται ακόμα «Έλγιν Μάρμαρα».

Τώρα η Ελλάδα για τα τεχνουργήματα που διακινούνται λαθραία από τα εδάφη που τους ανήκουν, και για τα τεχνουργήματα που έχουν κλαπεί από τους αρχαίους οικισμούς εντός των συνόρων της χώρας μας, η τουρκική κυβέρνηση μάχεται και προσπαθεί να τα πάρει πίσω.

Η είσοδος στην Ακρόπολη είναι λίγο ταλαιπωρημένη. Ευτυχώς, ο οδηγός μας είχε αγοράσει και φέρει εισιτήρια για όλους μας όταν πήγα. Στο δεύτερο ταξίδι μου δεν ξαναμπήκα λόγω της τρελής τιμής, αλλά οι σκυθρωπός στο ταμείο ενοχλούσαν πολύ τους φίλους μου. Η είσοδος είναι (κρατήστε σφιχτά) 20 Ευρώ! Όπως βλέπετε, καίει πολλές τσέπες, τρυπάει πορτοφόλια, σπάει το μπάτζετ.

Αν πάτε μεταξύ 1ης Νοεμβρίου και 31ης Μαρτίου, πέφτει σε μια πιο λογική τιμή των 10 ευρώ. Είναι ανοιχτό από τις 08:00 έως τις 19:00 και κλείνει στις 5 μ.μ. μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου.

Τα εισιτήρια για φοιτητές πανεπιστημίου έχουν έκπτωση 50%, μπορείτε να πάρετε μαζί σας την ταυτότητά σας και να δοκιμάσετε την τύχη σας.

Προσωπικά, έμεινα περισσότερο ικανοποιημένος με την ξενάγησή μου, είπαν και οι δύο τον θρύλο της Αψιμαχίας Αθηνάς – Ποσειδώνα που προανέφερα, και η είσοδος ήταν πιο εύκολη.

Επιπλέον, ο ξεναγός μας, που καταγόταν από την Κωνσταντινούπολη και ήταν Έλληνας του οποίου η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα με την ανταλλαγή πληθυσμών, ήξερε και τουρκικά, εξήγησε μάλιστα ότι στην Αθήνα οι Έλληνες τους αποκαλούσαν ακόμη Τούρκους και τους βλέπουν ως ξένους.

Στο δεύτερο ταξίδι μου, οι φίλοι μου που πήγαν στην ακρόπολη συνάντησαν την επέμβαση των σεκιούριτι ενώ έβγαζαν τις φωτογραφίες τους στα σκαλιά του Παρθενώνα. Λάβετε υπόψη σας ότι δεν επιτρέπεται να πλησιάζετε τους κροτάφους, έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο να επικοινωνήσετε, για να μην εκνευρίζεστε τσακώνοντας.

Μια τελευταία σημείωση, δεν μπορούσαν να αγοράσουν νερό στον μπουφέ για 5 ευρώ και ήταν αφυδατωμένοι, οπότε πάρτε νερό μαζί σας όταν πάτε.

2) Ναός Παρθενώνα

Όταν κοιτάς την Ακρόπολη από μακριά, το πρώτο κτίριο που παρατηρείς είναι ο Ναός του Παρθενώνα , τον οποίο προανέφερα .

Η λέξη «Πάρθενος» σημαίνει «παρθένος» στα αρχαία ελληνικά και αυτός ο ναός είναι αφιερωμένος στην παρθενική ταυτότητα της Αθηνάς.

Αν και τους γνωρίζουμε μόνο με ονόματα όπως Αθηνά, Δίας, Ποσειδώνας, οι ειδωλολάτρες τους θεωρούσαν με διαφορετικές ταυτότητες και τους λάτρευαν ανάλογα.

Μάλιστα, η Αθηνά έχει πολλά διαφορετικά πρόσωπα, όπως η πολεμική της ταυτότητα, η παρθενική της ταυτότητα, η ταυτότητά της ως προστάτιδας της πόλης των Αθηνών.

Το γεγονός ότι είναι ο προστάτης της πόλης βασίζεται στον εξής μύθο: Όταν οι άνθρωποι επρόκειτο να ιδρύσουν οικισμό εδώ, για πρώτη φορά, είχαν μια συζήτηση για το αν θα αφιερώσουν την πόλη στην Αθηνά ή στον Ποσειδώνα. Αυτό είναι το παραμύθι, κάλεσαν επιτέλους αυτούς τους δύο θεούς να συναγωνιστούν μπροστά τους. Ο Ποσειδώνας, ο θεός της θάλασσας, τους υποσχέθηκε έναν άνεμο που θα γέμιζε πάντα τα πανιά τους και απαλά κύματα που δεν θα ανέτρεπε ποτέ τα πλοία τους. Η Αθηνά κόλλησε το δόρυ της στο έδαφος και βγήκε μια ελιά. Υπάρχουν ακόμα κάποιοι που πιστεύουν ότι μια ελιά εδώ είναι αυτό το δέντρο. Οι Αθηναίοι αποφάσισαν ότι οι ελιές θα ήταν πιο ωφέλιμες από τη θάλασσα και επέλεξαν την Αθηνά.

Πίσω από αυτόν τον μύθο, νομίζω, κρύβεται η αναποφασιστικότητα των εποίκων αν θα επιλέξουν μια αγροτική ζωή στη χερσαία ή μια θαλάσσια ζωή.

Τελικά εγκαταστάθηκαν στη γεωργία και η πόλη της Αθήνας δεν έχει ούτε λιμάνι σήμερα. Το λιμάνι του Πειραιά, όπου δένουν τα πλοία, είναι ουσιαστικά μια ξεχωριστή πόλη! Φυσικά, αφού είναι πολύ κοντά, από εκεί παρέχονται μεταφορές και εμπόριο, που είναι ξεχωριστό θέμα.

Μουσείο Ακρόπολης Αθήνα

Ο Παρθενώνας, που χτίστηκε τον πέμπτο αιώνα π.Χ. υπό την κυριαρχία του διάσημου Αθηναίου πολιτικού Περικλή, ήταν ένα τεράστιο κτίριο εκείνη την εποχή και περιείχε ένα υπέροχο άγαλμα της Αθηνάς διακοσμημένο με ελεφαντόδοντο και χρυσό.

Τώρα βέβαια οι άνεμοι πνέουν στη θέση τους. Το ίδιο το άγαλμα χάθηκε πριν από δύο χιλιάδες χρόνια κατά την αρχαία ρωμαϊκή περίοδο.

Η είσοδός του, που αποτελείται από διπλές σειρές δωρικών κιόνων, που ενέπνευσαν πολλά μέρη αργότερα, εξακολουθεί να φαίνεται ωραία.

Προπύλαια

3) Προπύλαια

Ο μικρός ναός στα δεξιά της εισόδου με κιονοστοιχία που ονομάζεται Προπύλαια είναι αφιερωμένος στη «νικητήρια» ταυτότητα της Νίκης της Αθηνάς.

Αν και ορισμένες μυθολογίες δείχνουν τη Nike ως ξεχωριστή θεά της νίκης, εδώ θεωρείται ως χαρακτηριστικό της Αθηνάς (το όνομα της διάσημης μάρκας προέρχεται από τη θεά της νίκης).

4) Ναός Ερεθίου

Επίσης στο λόφο, στην αριστερή πλευρά του Παρθενώνα σε σύγκριση με την είσοδο, βρίσκεται ο Ναός της Ερεθίου , αφιερωμένος στην Αθηνά και τον Ποσειδώνα, δύο θεούς που πολέμησαν στην ίδρυση της πόλης .

Οι κίονες αυτού του ναού, που ονομάζονται Καρυάτιδες και έχουν τη μορφή γυναικείων αγαλμάτων, είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Δυστυχώς, ο Λόρδος Έλγιν, τον οποίο προανέφερα, έχασε ένα από αυτά και στη θέση του τοποθετήθηκε μια ίσια πέτρινη στήλη.

Τώρα η στήλη που απήχθη φυλάσσεται στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο και οι άλλες πέντε στήλες φυλάσσονται στο Μουσείο της Ακρόπολης εδώ .

Στο ύπαιθρο ξεχωρίζουν τα έξι αντίγραφα που έχουν τοποθετηθεί εδώ αντί για όλα. Είναι μια εντυπωσιακή λεπτομέρεια ότι τα γλυπτά δεν είναι ακριβώς τα ίδια, αλλά έχουν διαφορετικές γραμμές προσώπου και σώματος.

5) Μουσείο Ακρόπολης

Σας προτείνω να μπείτε στο μουσείο για να έχετε μια ιδέα για την παλιά δόξα της Ακρόπολης, αλλά πρέπει να πληρώσετε επιπλέον 5 ευρώ (3 ευρώ αν δείξετε τη φοιτητική σας ταυτότητα) ως είσοδο.

Είσοδος ελεύθερη στις 6 Μαρτίου, 25 Μαρτίου, 18 Μαΐου και 28 Οκτωβρίου.

Το μουσείο ανοίγει στις οκτώ κάθε πρωί και κλείνει στις τέσσερις τη Δευτέρα, στις δέκα την Παρασκευή και στις οκτώ κάθε δεύτερο βράδυ.

Από την 1η Νοεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου, ανοίγει στις εννέα το πρωί και κλείνει στις πέντε από Δευτέρα έως Πέμπτη, στις δέκα το βράδυ της Παρασκευής και στις οκτώ το Σαββατοκύριακο.

Τέλος, μια από τις καλύτερες πτυχές της Ακρόπολης είναι ότι προσφέρει πανοραμική θέα στην Αθήνα χάρη στην τοποθεσία της στην κορυφή του λόφου.

Αν και δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο να δείτε λόγω της απρογραμμάτιστης αστικοποίησης, είναι ωραίο να βλέπετε την πόλη που επισκέπτεστε από αυτήν την οπτική γωνία.

6) Λόφος Λυκαβηττού

Όσοι δεν χορταίνουν την πανοραμική θέα μπορούν να ανέβουν στον υψηλότερο λόφο του Λυκαβηττού ( που γράφεται και Λυκαβηττός ).

Από αυτό το λόφο, μπορείτε να δείτε τη θέα ολόκληρης της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ακρόπολης και του λιμανιού του Πειραιά.

Για να βγείτε μόνοι σας πρέπει να πάρετε το τελεφερίκ και η τιμή του εισιτηρίου είναι 7 ευρώ.

7) Μοναστράκι και Πλάκα

Πλατεία Μοναστηρακίου

Το Μοναστράκι, το όνομα του οποίου σημαίνει «μοναστήρι», είναι ένα από τα δύο σημαντικά κέντρα της Αθήνας, μαζί με την πλατεία Συντάγματος.

Μπορείτε να έρθετε με την ομώνυμη στάση του μετρό.

Είναι ένα καλό σημείο για να δείτε τη θέα της Ακρόπολης από κάτω και να πάρετε μια αίσθηση του πώς φαινόταν στους αρχαίους Αθηναίους.

Μπορείτε επίσης να βρείτε κατάλληλες διευθύνσεις για διαμονή, φαγητό και ψώνια. Θα μιλήσω για αυτά αναλυτικά στον Ταξιδιωτικό Οδηγό μου στην Αθήνα.

Επειδή η είσοδος όλων των έργων στην Πλάκα περιλαμβάνεται στο εισιτήριο της Ακρόπολης, σας προτείνω να έρθετε εδώ μετά από αυτό. Είναι ήδη κοντά.

Η αγορά και το φόρουμ στη γειτονιά της Πλάκας είναι επίσης ερείπια της αρχαίας εποχής. Στην ακμή της Αθήνας, ο κόσμος μαζευόταν σε αυτή την αγορά για να μιλήσει για φιλοσοφία, πολιτική και φυσικά για ψώνια.

8) Ναός Ηφαίστου

Συνέχισε να χρησιμοποιείται στη Ρωμαϊκή περίοδο. Εδώ βρίσκεται ο ναός του Ηφαίστου , ο οποίος χρονολογείται από τον πέμπτο αιώνα π.Χ., χτίστηκε κοντά στην αγορά καθώς είναι αφιερωμένος στον θεό της σιδηρουργίας και της χειροτεχνίας, από τον οποίο πήρε το όνομά του.

9) Αγίας Αποστόλης

Μπορείτε επίσης να δείτε την χιλιόχρονη Αγία Αποστόλη , μια από τις παλαιότερες εκκλησίες που σώζονται στην πόλη .

10) Πύργος του ανέμου

Ένα άλλο σημαντικό τεχνούργημα στην Πλάκα είναι ο Πύργος του Ανέμου με βάση το οκτάγωνο .

Ο πύργος, που ήταν κατασκευασμένος από μάρμαρο, είχε παλαιότερα ηλιακό ρολόι και ρολόι νερού.

Χρησιμοποιήθηκε ως μεβλεβιχάνε επί τουρκοκρατίας.

Στις τοιχογραφίες στη βάση του πύργου, απεικονίζεται ο θεός του ανέμου, που αντιστοιχεί σε όλες τις κατευθύνσεις, ιδιαίτερα στον βόρειο άνεμο Βορέα (δηλαδή τον Πόυραζ).

11) Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης

Στη γειτονιά αυτή υπάρχουν και σημαντικά μουσεία. Όπως μπορείτε να μαντέψετε από το όνομα, στο Ελληνικό Μουσείο Λαϊκής Τέχνης υπάρχουν τοπικά ρούχα, αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση σπιτιών και αγγεία .

Η είσοδος είναι 2 ευρώ, 1 ευρώ εάν επιδείξετε τη φοιτητική σας ταυτότητα. Είναι ανοιχτό από τις 08:00 έως τις 15:00 καθημερινά εκτός Τρίτης.

12) Μουσείο Ελληνικών Μουσικών Οργάνων

Το Μουσείο Ελληνικών Μουσικών Οργάνων είναι άλλο ένα μουσείο που γίνεται κατανοητό από το όνομά του.

Εκτός από το να δεις τα όργανα, μπορείς να ακούσεις και τις φωνές τους από την ηχογράφηση δίπλα σε καθένα από αυτά στην έκθεση.

Το γεγονός ότι η είσοδος είναι δωρεάν είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα, αν έχετε χρόνο, μπορείτε να σταματήσετε. Κλειστά τη Δευτέρα, ανοιχτά την Τετάρτη από τις 12:00 έως τις 18:00. Τις υπόλοιπες ημέρες, μπορείτε να το επισκεφθείτε μεταξύ 10:00 και 14:00.

13) Μουσείο Κανελλόπουλου

Στο Μουσείο Κανελλόπουλου υπάρχουν αντικείμενα που ανήκουν στον μυκηναϊκό πολιτισμό από τις σημαντικές περιόδους της αρχαίας περιόδου και δείγματα αρχαίας περσικής τέχνης.

Είναι ανοιχτό μόνο τα Σαββατοκύριακα από τις 08:00 έως τις 16:30 και η είσοδος είναι 2 ευρώ.

14) Μουσείο Ισλαμικών Έργων Τέχνης

Το Μουσείο Ισλαμικών Έργων Τέχνης , από την άλλη πλευρά, εκθέτει τέχνη από την Οθωμανική κυριαρχία στην πόλη.

Είναι ανοιχτό μόνο από Πέμπτη έως Κυριακή και μπορείτε να το επισκεφτείτε μεταξύ 10:00 και 18:00 με 9 ευρώ.

Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να επισκεφτείτε πιο ολοκληρωμένα μουσεία στη χώρα μας σε πιο προσιτή τιμή.

15) Παναθηναϊκή Στάδιο

Το στάδιο αυτό, που ονομάζεται και «Καλλιμάρμαρο», που σημαίνει «λευκό μάρμαρο», χρησιμοποιήθηκε για τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες που έγιναν στην Αθήνα το 1896. Θα μάθετε από πού προήλθε το ψευδώνυμό του μόλις το δείτε.

Ολυμπιακοί αγώνες διεξάγονται σε αυτή τη γη από τον έκτο αιώνα π.Χ. και το πρώτο στάδιο χτίστηκε από τον διάσημο Αθηναίο ηγεμόνα Λυκούργο το 338 π.Χ.

Φυσικά, αφού όλα καταστράφηκαν λόγω της παγανιστικής παράδοσης μετά τη διάδοση του Χριστιανισμού, όλα όσα θα δείτε θα είναι αυτά που φτιάχτηκαν για τους αγώνες του 1896, αλλά είναι και αρκετά εντυπωσιακά.

Το λευκό μάρμαρο αστράφτει στον ήλιο. Μπορείτε να το επισκεφθείτε από τις 08:00 έως τις 19:00 μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου και από τις 08:00 έως τις 17:00 άλλους μήνες. Η είσοδος είναι 5 ευρώ (φοιτητικό 2,50 ευρώ), αλλά στην πραγματικότητα είναι δυνατό να δεις τα πάντα από έξω.

Στο κατάστημα του μουσείου, υπάρχουν πολλά αναμνηστικά και αναμνηστικά με ωραία εμφάνιση, αλλά οι τιμές μπορεί να σας ξενερώσουν.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις στάσεις του μετρό Ακρόπολη, Σύνταγμα ή Ευαγγελισμός για να φτάσετε ή μπορείτε να πάρετε τα λεωφορεία 2, 4, 10, 11, 90, 209 και 550.

Μπορείτε να δείτε τη Θριαμβική Αψίδα του Αδριανού που ανεγέρθηκε προς τιμή του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Αδριανού, ο οποίος έδωσε το όνομά της στην Αδριανούπολη, και την υπόλοιπη στήλη από το Ναό του Διός, ο οποίος, κατά μια ενδιαφέρουσα σύμπτωση, καταστράφηκε στην καταιγίδα .

16) Πλατεία Συντάγματος (Πλατεία Συντάγματος)

Το Σύνταγμα, η κεντρική πλατεία της πόλης, είχε παλάτι όταν υπήρχε βασιλικός στη χώρα και τώρα στο ίδιο σημείο βρίσκεται η Βουλή των Ελλήνων.

Δεδομένου ότι είναι ένα σημείο όπου τέμνονται οι περισσότερες γραμμές δημόσιας συγκοινωνίας, είναι ένα σημείο στο οποίο σίγουρα θα έρθετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Το όνομά του σημαίνει «σύνταγμα» και πήρε αυτό το όνομα γιατί το 1843 ανακοινώθηκε στο κοινό το πρώτο ελληνικό Σύνταγμα από το μπαλκόνι του παλατιού εδώ. Επομένως, η πλατεία μπορεί να ονομαστεί και Πλατεία Συντάγματος.

Μια εκδήλωση που λατρεύουν οι τουρίστες και δεν μπορώ να καταλάβω καλά είναι η τελετή αλλαγής φρουράς των στρατιωτών με κόκκινους μπερέδες, λευκές φούστες και βελούδινες μπάλες στις μύτες των παπουτσιών τους, που ονομάζεται Ευζώνοι .

Στα χέρια τους κουβαλούν και τουφέκια αιώνων. Κάθε Κυριακή στις εννιά το πρωί και στις έξι το βράδυ κάνουν τελετή σημαίας στην Ακρόπολη, μπορείτε να το δείτε εκεί.

17) Εθνικό Πάρκο

Το Εθνικό Πάρκο , που βρίσκεται πίσω από το κτήριο του κοινοβουλίου, είναι ιδανικό για χαλάρωση με καλό καιρό.

18) Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Στην πλατεία λειτουργούν και δύο μουσεία. Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο , που βρίσκεται στο παλιό κτίριο του κοινοβουλίου , εκθέτει έγγραφα όπως το πρώτο σύνταγμα, καθώς αφηγείται την ιστορία του σημερινού Ελληνικού Κράτους. Δεν υπάρχουν αντικείμενα από την αρχαία περίοδο.

Μπορείτε να το επισκεφτείτε μεταξύ 08:30 – 14:30 εκτός Δευτέρας. Η είσοδος είναι 3 ευρώ, 1,50 ευρώ εάν δείξετε τη φοιτητική σας ταυτότητα και δωρεάν κάθε Κυριακή.

19) Μουσείο Νομισματικής

Το Μουσείο Νομισματικής είναι ακόμα πιο όμορφο, υπάρχουν νομίσματα όλων των εποχών, από την αρχαιότητα μέχρι τον μεσαίωνα.

Βρίσκεται σε ένα καλαίσθητο κτίριο.

Είναι ανοιχτό από τις 08:30 έως τις 15:30 καθημερινά εκτός Δευτέρας.

Είσοδος 6 ευρώ, φοιτητική έκπτωση 3 ευρώ.

20) Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού και Βυζαντινό Μουσείο

Αυτό το μουσείο, που φιλοξενεί πολλά έργα τέχνης Ελλήνων καλλιτεχνών από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι το Βυζάντιο και ακόμη και σήμερα, βρίσκεται επίσης σε ένα ευχάριστο κτίριο.

Όπως το Παναθηναϊκό Στάδιο, υπάρχουν μερικά πολύ ωραία αναμνηστικά μέσα στο κατάστημα του μουσείου.

Το μουσείο βρίσκεται στη γειτονιά του Κολωνακίου, απέναντι από το κτίριο του κοινοβουλίου.

Αν συνεχίσετε να περπατάτε στον ίδιο δρόμο, μπορείτε να δείτε τα ερείπια του κτιρίου του Λυκείου όπου εκπαιδεύτηκε ο Αριστοτέλης .

Λίγο πιο πέρα ​​βρίσκεται το Μουσείο Βυζαντινής και Χριστιανικής Τέχνης . Είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου γεμάτο με εικόνες και θρησκευτικά ψηφιδωτά.

Το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού είναι κλειστό κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Μπορείτε να επισκεφθείτε από τις 10:00 έως τις 18:00 την Τετάρτη και την Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 00:00 την Πέμπτη και το Σάββατο και από τις 10:00 έως τις 16:00 την Κυριακή.

Η είσοδος είναι 9 ευρώ.

Το Βυζαντινό Μουσείο είναι ανοιχτό από τις 12:00 έως τις 20:00 τις Δευτέρες και από τις 08:00 έως τις 20:00 τις υπόλοιπες ημέρες. Η είσοδος είναι 8 ευρώ.

Και στα δύο, η φοιτητική έκπτωση ισχύει μόνο για φοιτητές από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νομίζω ότι το Βυζαντινό Μουσείο είναι ένα μέρος που μπορείτε να παραλείψετε αν δεν σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το θέμα.

Επιτρέψτε μου επίσης να επισημάνω ότι με 15 ευρώ είναι δυνατή η αγορά κοινού εισιτηρίου για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Βυζαντινών και Χριστιανικών Τεχνών και το Νομισματικό Μουσείο.

Κανονικά, η συνολική τιμή του εισιτηρίου των δύο, εκτός από το Βυζαντινό Μουσείο, είναι 16 ευρώ, οπότε αν σκοπεύετε να πάτε σε αυτά τα δύο, σας προτείνω να αγοράσετε ένα κοινό εισιτήριο. Αν έχετε 1 Ευρώ στην τσέπη σας και έχετε ελεύθερο χρόνο, μπορείτε να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στα βυζαντινά τεχνουργήματα χωρίς κανένα επιπλέον κόστος.

21) Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Γουλανδρή

Αυτό το μουσείο, που φιλοξενεί αντικείμενα από την κυκλαδική περίοδο, βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το Μουσείο Μπενάκη.

Η Κυκλαδική περίοδος καλύπτει την περίοδο μεταξύ 3300 και 1100 π.Χ. στα νησιά του Αιγαίου.

Υπάρχουν πολλά ειδώλια της περιόδου, τα οποία είναι ενδιαφέροντα ανθρώπινα αλλά συμβολικά αντικείμενα.

Ίσως τόσο ήταν οι μορφοποιητικές του ικανότητες, αλλά ως άλλη πιθανότητα, η δυνατότητα να αναπτυχθεί η αφηρημένη τέχνη σε μια τόσο αρχαία περίοδο δεν ενοχλεί το μυαλό.

Παράλληλα, υπάρχουν διάφορα έργα τέχνης από την Αρχαία Ελλάδα και την Αρχαία Κύπρο. Τα σχέδια στα αγγεία είναι τόσο εντυπωσιακά όσο και τα γλυπτά.

Η είσοδος είναι 7 ευρώ, αλλά 3,50 ευρώ αν δείξετε τη φοιτητική σας ταυτότητα.

Επίσης, 3,50 Ευρώ για όλους τη Δευτέρα, για να επιλέξετε να έρθετε τη Δευτέρα! Το μουσείο, το οποίο είναι κλειστό κάθε Τρίτη, είναι ανοιχτό από τις 10:00 έως τις 20:00 την Πέμπτη, από τις 11:00 έως τις 17:00 την Κυριακή και από τις 10:00 έως τις 17:00 τις υπόλοιπες ημέρες.

22) Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών

Η ιστορία των γλυπτών σε αυτό το πολύ μεγάλο μουσείο πηγαίνει πίσω τέσσερις χιλιάδες χρόνια.

Ο Τροχός των Αντικυθήρων, που βρίσκεται εδώ, είναι ένα από τα αρχαιολογικά μυστήρια του τι κάνει και γιατί χτίστηκε.

Αν και το όνομα του μουσείου είναι Αθήνα, υπάρχουν επίσης πολλά αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν από νησιά όπως η Κρήτη και η Σαντορίνη.

Βρίσκεται στη γειτονιά της Ομόνοιας, όπου διαμένουν γενικά φοιτητές. Μπορείτε να το φτάσετε από τη στάση Victoria του μετρό.

Μπορείτε να το επισκεφθείτε από τις 13:00 έως τις 20:00 τη Δευτέρα και από τις 08:00 έως τις 20:00 κάθε δεύτερη μέρα. Δυστυχώς η είσοδος είναι 10 Ευρώ και η φοιτητική έκπτωση ισχύει μόνο για φοιτητές από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ένα ακόμη δυστυχώς!).

Η είσοδος είναι δωρεάν στις 6 Μαρτίου, 18 Απριλίου, 18 Μαΐου, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, 28 Οκτωβρίου και την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου, αν το συναντήσετε.

23) Πινακοθήκη Αθηνών

Η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών , που βρίσκεται επίσης στην Ομόνοια, φιλοξενεί πίνακες Ελλήνων ζωγράφων του περασμένου αιώνα.

Είναι ανοιχτό κάθε καθημερινή μεταξύ 09:00 – 13:00 και 17:00 – 21:00 (δεν καταλαβαίνω γιατί επέλεξαν μια τόσο ενδιαφέρουσα χρονική περίοδο). Ανοιχτά από Τετάρτη έως Σάββατο από τις 10:00 έως τις 17:00.

Η δωρεάν είσοδος είναι ένα συν.

24) Εθνικό Θέατρο Ελλάδος

Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στο Ελληνικό Εθνικό Θέατρο σε αυτή τη γειτονιά .

Η κατασκευή, που ξεκίνησε το 1882 με εντολή του βασιλιά Γεωργίου, ολοκληρώθηκε το 1890 και το σχέδιο φέρει την υπογραφή του διάσημου αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλερ.

Μπορώ να πω ότι είναι ένα πολύ κομψό κτίριο.

25) Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

Ο Πειραιάς, ένα γιγάντιο λιμάνι, θα είναι ο πρώτος προορισμός για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αθήνα με πλοίο.

Χρειάζεται περίπου μισή ώρα για να φτάσετε στο κέντρο της Αθήνας από εδώ, ήταν μια ξεχωριστή πόλη, αλλά τώρα ενώνεται με την αναπτυσσόμενη μητρόπολη της Αθήνας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, που βρίσκεται εδώ, είναι ένα παλιό ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1935.

Φυσικά, υπάρχουν αντικείμενα από τον πολιτισμό του Αρχαίου Αιγαίου. Συγκεκριμένα, λέω αιγαιοπελαγίτικο πολιτισμό αντί για ελληνικό πολιτισμό γιατί το πιο σημαντικό τεχνούργημα μέσα είναι ένα χάλκινο άγαλμα του Απόλλωνα και ο Απόλλωνας και ο αδελφός του Άρτεμης είναι στην πραγματικότητα θεοί της Ανατολίας.

Αργότερα συμπεριλήφθηκαν στην ελληνική μυθολογία αφού Έλληνες άποικοι εγκαταστάθηκαν στις ανατολικές ακτές του Αιγαίου, στην πραγματικότητα δεν ανήκουν στο αρχικό ολυμπιακό καστ. Το γεγονός ότι ορισμένα από τα καθήκοντα και τις εξουσίες τους επικαλύπτονται με άλλα είναι η καλύτερη απόδειξη αυτού.

Φυσικά, στο μουσείο υπάρχει και ένα όμορφο χάλκινο άγαλμα της Αθηνάς, καθώς και πολλές στήλες, ή διακοσμημένες επιτύμβιες στήλες.

Η τιμή του εισιτηρίου του μουσείου είναι 3 ευρώ, 2 ευρώ εάν δείξετε τη φοιτητική σας ταυτότητα.

Είναι ανοιχτό από τις 8:30 το πρωί έως τις 15:00 κάθε μέρα εκτός Δευτέρας (για κάποιο λόγο, τα μουσεία κλείνουν αρκετά νωρίς στην Αθήνα).

26) Μονή Καισαριανής

Η περιοχή αυτή, όπου υπήρχε ναός αφιερωμένος στην Αφροδίτη, τη θεά του έρωτα και της γονιμότητας στα αρχαία χρόνια, βρίσκεται λίγο έξω από την Αθήνα.

Μετά τη διάδοση του Χριστιανισμού, ο Ναός της Αφροδίτης κατεδαφίστηκε και στην ίδια τοποθεσία κτίστηκε μοναστήρι και εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία.

Είναι πολύ συνηθισμένο στην Ευρώπη να χτίζονται εκκλησίες σε παλιούς ειδωλολατρικούς χώρους λατρείας ούτως ή άλλως.

Το κτίριο του μοναστηριού μου θύμισε τις εκκλησίες στην ιστορική χερσόνησο της Κωνσταντινούπολης λόγω του λεπτού και μεγάλου τρούλου του.

Στο εσωτερικό υπάρχουν και καλοδιατηρημένες τοιχογραφίες.

Μπορείτε επίσης να δείτε το χιλιόχρονο λουτρό της μονής.

Είναι επίσης ένα σημαντικό μέρος στην οθωμανική ιστορία, καθώς είναι το μέρος όπου το κλειδί της πόλης των Αθηνών παραδόθηκε στον Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ.

Δεδομένου ότι διαρκεί μισή ώρα με το λεωφορείο, νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να έρθετε με καθημερινές ξεναγήσεις.

27) Παραλίες Αθηνών

Υπάρχουν πολλές παραλίες κοντά στην Αθήνα. Υπάρχει ακόμη και ένα μέρος που ονομάζεται Αθηναϊκή Ριβιέρα, εμπνευσμένο από τη Γαλλική Ριβιέρα.

Δυστυχώς, εγώ και οι φίλοι μου πήραμε λάθος απόφαση και πήγαμε στην παραλία στον Πειραιά. Ενώ ήμουν στο τραμ, τέσσερα ή πέντε άτομα περικύκλωσαν τον φίλο μου αμέσως και κατέβηκαν μόλις πλησίασαν το σταθμό πριν καταλάβουν τι συμβαίνει. Όταν ελέγξαμε αργότερα, καταλάβαμε ότι το μικρό τσαντάκι στην τσέπη του φίλου μου είχε κλαπεί, αλλά φυσικά οι άντρες είχαν ήδη φύγει. Έτσι, ο φίλος μου έχασε 50 ευρώ.

Έτσι είστε εσείς όταν χρησιμοποιείτε το τραμ, το μετρό ή το λεωφορείο στην Αθήνα. ακόμα και όταν περπατάτε στο δρόμο γενικά, να είστε προσεκτικοί με τις τσέπες σας και αν έχετε σακίδιο. Το πιο σημαντικό, μην έχετε μαζί σας το διαβατήριό σας. Αν είσαι πανεπιστημιακός, αρκεί να έχεις μαζί σου τη σχολική σου ταυτότητα, αν δεν είσαι, μπορείς να ταξιδέψεις χωρίς ταυτότητα, δεν θα σε σταματήσει κανείς και θα σου ζητήσει την ταυτότητα. Όταν τηλεφωνήσετε εκεί και μάθετε ότι είστε εγγεγραμμένος στο ξενοδοχείο, είναι δυνατόν να πάτε μαζί και να πάρετε το διαβατήριό σας. Αν σου κλέψουν το διαβατήριο, θα έχεις πολλά προβλήματα.

Τέλος πάντων, ελπίζω να περάσετε όμορφες διακοπές χωρίς τέτοια προβλήματα. Επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι στην Αθήνα υπάρχουν παραλίες επί πληρωμή καθώς και δημόσιες παραλίες, παρά το γεγονός αυτό, η είσοδος για την παραλία του Πειραιά που πήγαμε ήταν 5 ευρώ με ξαπλώστρες και ντους.

Τα της παραλίας, βέβαια, είναι πιο περιποιημένα, αλλά προτιμάς αυτό που θέλεις σύμφωνα με το γούστο σου.

Ο πυθμένας της θάλασσας είναι εν μέρει άμμος και εν μέρει πέτρινος σε αυτή την περιοχή.

Σας εύχομαι ασφαλείς και ευχάριστες διακοπές.

Τα 27 πιο όμορφα μέρη για να δείτε στην Αθήνα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *