Ταξιδιωτικός οδηγός Μπακού

By | February 13, 2023

Ταξιδιωτικός οδηγός Μπακού

Το Μπακού, η πρωτεύουσα και εμπορικό κέντρο του Αζερμπαϊτζάν, είναι μια ιστορική πόλη που βρίσκεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας.

Το Μπακού, μια από τις πιο όμορφες πόλεις στον κόσμο, βρίσκεται σε μια γεωγραφία όπου συναντώνται η Ευρώπη και η Ασία. Το όνομα της πρωτεύουσας σημαίνει «αύρα του ανέμου», «πόλη των ανέμων» ή «λόφος», «πόλη σε λόφο».

Το λιμάνι του Μπακού, η πολιτιστική, βιομηχανική και πολιτική πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, βρίσκεται στη δυτική ακτή της Κασπίας, στην ακτή του ομώνυμου κόλπου στα νότια της πλούσιας σε πετρέλαιο χερσονήσου Absheron. Το Μπακού αποτελείται από 11 διοικητικές περιφέρειες και 5 περιφέρειες.

Πότε να πάτε στο Μπακού;

Το Μπακού έχει τα χαρακτηριστικά ενός κλίματος στέπας με ζεστά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες. Το Μπακού είναι γενικά μια ξηρή πόλη. Από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο βιώνεται η πιο ξηρή περίοδος του έτους. Τα καλοκαίρια διαρκούν από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο και ο χειμώνας είναι από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο. Οι χιονοπτώσεις σημειώνονται έντονες τον Ιανουάριο.

Μπορούμε να πούμε ότι η καλύτερη εποχή για να πάτε στο Μπακού είναι αρχές Σεπτεμβρίου. Ο καιρός δροσίζει λίγο τον Σεπτέμβριο, αλλά οι βροχές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Γενικά, ο καιρός στο Μπακού είναι αρκετά ήπιος όλο το χρόνο, αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι απρόβλεπτος. Μπορείτε να περάσετε έναν πολύ ελαφρύ Δεκέμβριο, καθώς και έναν κρύο Νοέμβριο με χιονοπτώσεις. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πολύ συχνά.

Ο καιρός στο Μπακού στα μέσα του καλοκαιριού μπορεί να είναι πολύ ζεστός και υγρός και δεν είναι κατάλληλος για απογευματινές εξόδους, επομένως συνιστάται να προγραμματίζετε τα ταξίδια σας κυρίως για την ανατολή και τη δύση του ηλίου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο Μπακού, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για τους ανέμους που πνέουν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, δικαιολογώντας την έννοια του ονόματός του.

Μεταφορά στο Μπακού

Πώς να πάτε στο Μπακού;

Με απευθείας πτήσεις προς το Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, μπορείτε να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια από μεγάλες πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα, η Σμύρνη και η Αττάλεια. Κάντε κλικ για αεροπορικά εισιτήρια Αζερμπαϊτζάν.

Δεδομένου ότι είναι ο συνοριακός μας γείτονας, είναι δυνατό να φτάσετε στο Αζερμπαϊτζάν με τρένο ή λεωφορείο. Επιπλέον, οι τιμές των εισιτηρίων είναι πάντα πολύ προσιτές. Κάντε κλικ εδώ για εισιτήρια λεωφορείου του Αζερμπαϊτζάν.

Το τρένο Μπακού-Άγκυρα έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία τον Αύγουστο του 2019. Με την έναρξη λειτουργίας της εν λόγω γραμμής, η μεταφορά στο Μπακού θα γίνει αρκετά εύκολη. Το τρένο, το οποίο θα εξυπηρετεί μεταξύ Μπακού και Άγκυρας, απευθύνεται ειδικά σε πολίτες που θα ταξιδεύουν σε οικονομική θέση. Γι’ αυτό περιλαμβάνονται πολλές θέσεις οικονομικής θέσης. Επιπλέον, ακόμη και ένα ντους θεωρείται για μεγάλα ταξίδια στην οικονομική θέση. Το ταξίδι σε αυτά τα βαγόνια είναι αρκετά προσιτό. Το κόστος ανά άτομο έχει προγραμματιστεί να είναι 350 τουρκικές λίρες.

Μία από τις καλύτερες πτυχές του ταξιδιού σας στο Μπακού είναι ότι οι Τούρκοι πολίτες δεν χρειάζονται βίζα κατά την είσοδο στη χώρα! Επιπλέον, είναι δυνατό να συνδεθείτε με τις κάρτες ταυτότητας του chip σας.

Μεταφορές στο Μπακού

Το Μπακού έχει ένα πολύ ευρύ και ποικίλο δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από τις επιλογές μετρό, λεωφορείου και ταξί.

Στην πρωτεύουσα Μπακού, το μετρό λειτουργεί μεταξύ 06:00-24:00.

Οι σταθμοί, τα τρένα και οι εγκαταστάσεις είναι καθαρά και ασφαλή.

Είναι δυνατό να βρείτε ένα τρένο κάθε δύο ή τρία λεπτά.

Υπάρχουν δύο γραμμές στο μετρό, η κόκκινη και η πράσινη. Η Κόκκινη Γραμμή είναι μια γραμμή 18,36 χιλιομέτρων από το Icherisheher έως το Hazi Aslanov, ενώ η Green Line είναι μια γραμμή 16,3 χιλιομέτρων από το Khatai έως το Darnagul.

Τα λεωφορεία είναι ένας φθηνός τρόπος να ταξιδέψετε στο Μπακού. Τα δρομολόγια των λεωφορείων βρίσκονται συνήθως σε στάσεις λεωφορείων. Οι επιβάτες πληρώνουν τον οδηγό όταν επιβιβάζονται στο λεωφορείο.

Υπάρχουν αρκετές αδειοδοτημένες εταιρείες ταξί στο Μπακού. Τα πιο διάσημα από αυτά είναι το Baku Taxi Company και το Taxi Baku MS 189.

Κόστος στο Μπακού

Οι τουρίστες που σκοπεύουν να περάσουν τουλάχιστον μια εβδομάδα στο Αζερμπαϊτζάν θα πρέπει να είναι πρόθυμοι να ξοδεύουν από 30 έως 50 δολάρια την ημέρα, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς.

Όποιος σχεδιάζει να περάσει δύο εβδομάδες στο Αζερμπαϊτζάν μπορεί να δει το ημερήσιο κόστος να αυξάνεται ή να μειώνεται έως και 30%. Το να ξοδεύετε περισσότερο χρόνο σε μικρές πόλεις και χωριά μπορεί να μειώσει το κόστος.

Ωστόσο, για όσους θέλουν μια γρήγορη περιήγηση στο Αζερμπαϊτζάν, τα ημερήσια έξοδα μπορεί να διπλασιαστούν ή να τριπλασιαστούν ανάλογα με το αν νοικιάσουν αυτοκίνητο για να δουν τα αξιοθέατα.

Το συνολικό κόστος ενός ταξιδιού δύο εβδομάδων στο Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων πτήσης και βίζας, θα είναι μεταξύ 600 και 1500 δολαρίων για τον μέσο τουρίστα.

Το Μπακού καταλαμβάνει την 334η θέση μεταξύ 379 πόλεων στον κόσμο όσον αφορά το κόστος ζωής. Στο πλαίσιο του δείκτη κόστους ζωής, είναι 11,9% φθηνότερο από τη Σμύρνη.

Επισκέψεις στο Μπακού

Η πρωτεύουσα της Κασπίας του Αζερμπαϊτζάν συνδυάζει μια μεσαιωνική πόλη με ευρωπαϊκά παλάτια του 19ου αιώνα και τον υπερσύγχρονο ορίζοντα του σήμερα.

Από την εξερεύνηση των τειχών της Παλιάς Πόλης του 12ου αιώνα μέχρι την απόλαυση της θέας στους παγκοσμίου φήμης Πύργους Φλόγας, εδώ είναι μερικά μόνο από τα κορυφαία αξιοθέατα και δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στο Μπακού.

Ιστορικά μνημεία

Icheri Sheher (Παλιά Πόλη)

Η περιτειχισμένη παλιά πόλη του Μπακού που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO ήταν κάποτε η μεσαιωνική πρωτεύουσα των Σιρβάν Σάχης.

Το Icheri Şeher είναι η καρδιά της πρωτεύουσας σήμερα με το Maiden’s Castle, τις παραδοσιακές ταπητουργεία, τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Είναι δυνατό να περιγραφεί το Icheri Sheher ως η Ακρόπολη του Μπακού.

Κάστρο για τα κορίτσια

Ο κυλινδρικός πύργος έχει μια μυστηριώδη ιστορία.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το Κάστρο των Κορασίδων, το οποίο είναι επίσης στη λίστα της UNESCO, με ιστορία άνω των 1000 ετών, χρησίμευε ως Ζωροαστρικός ναός πριν γίνει παρατηρητήριο τον 18ο αιώνα.

Για την καλύτερη θέα στο Icheri Sheher, ακολουθήστε τη σπειροειδή σκάλα στην κατασκευή 29 μέτρων.

Παλάτι των Σιρβανσάχ

Το παλάτι των Shirvanshahs, της δυναστείας που κυβέρνησε το Αζερμπαϊτζάν για 800 χρόνια, βρίσκεται επίσης στην πίσω όψη των τραπεζογραμματίων των 10 Manat.

Το συγκρότημα του 15ου αιώνα που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO, με παλάτι, τζαμί, τάφους και μαυσωλεία, είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Μπακού, που βρίσκεται στην πόλη Icheri.

Κυβερνητικό Μέγαρο

Το πολυτελές μπαρόκ κυβερνητικό σπίτι στο Neftçiler Caddesi χτίστηκε από τους Σοβιετικούς το 1952.

Σε αυτό το κτίριο βρίσκονται και γραφεία του Υπουργείου.

Εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική του ομορφιά, ειδικά όταν φωτίζεται τη νύχτα.

Φρέσκο ​​Πιρ Τζαμί

Τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωσή του, το τζαμί Taze Pir, χτισμένο από ψαμμίτη και επιχρυσωμένους μιναρέδες, έπεσε θύμα της Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917 στο κέντρο του Μπακού.

Με απόφαση των Μπολσεβίκων το τζαμί μετατράπηκε αρχικά σε κινηματογράφο και μετά σε αχυρώνα.

Άνοιξε ξανά ως τζαμί το 1943.

Ανάκτορο Ισμαηλίας

Το εξωφρενικό βενετσιάνικο γοτθικό παλάτι έχει μια θλιβερή ιστορία.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, ο Ισμαήλ, γιος του βαρώνου του πετρελαίου Αγά Μουσά Ναγκίγιεφ, έπεσε θύμα φυματίωσης.

Ο Naghiyev συμφώνησε με τον Πολωνό αρχιτέκτονα Jozef Plosko, έναν από τους κορυφαίους αρχιτέκτονες στον κόσμο, να χτίσουν ένα παλάτι στη μνήμη του γιου του το 1913.

Ο Βαρόνος δώρισε το κτίριο στην Ισλαμική Φιλανθρωπική οργάνωση μετά την ολοκλήρωση του έργου.

Το κτίριο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως αίθουσα συνεδριάσεων, είναι τώρα η έδρα της Προεδρίας της Ακαδημίας Επιστημών.

Αίθουσα Όπερας και Μπαλέτου της Κρατικής Ακαδημίας του Αζερμπαϊτζάν

Πριν από τη σοβιετική εποχή, το Μπακού εμπλουτίστηκε με πετρέλαιο και προσέλκυσε τους καλύτερους Ευρωπαίους αρχιτέκτονες της εποχής.

Η αίθουσα που σχεδίασε ο Νικολάι Μπάγιεφ άνοιξε το 1911.

Σήμερα, μπορείτε να θαυμάσετε την υπέροχη αρ νουβό αρχιτεκτονική.

μουσεία

Μουσείο Ιστορίας του Αζερμπαϊτζάν

Τα ταξίδια σας δίνουν την ευκαιρία να μάθετε για τον κόσμο, να δείτε εκθέσεις και αντικείμενα.

Το Ιστορικό Μουσείο του Αζερμπαϊτζάν, μέσα σε ένα αρχοντικό ιταλικού αναγεννησιακού στιλ, έχει περισσότερα από 300.000 αντικείμενα.

Τα εκθέματα περιέχουν τα πάντα από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη ιστορία και εθνογραφία.

Το Ιστορικό Μουσείο του Αζερμπαϊτζάν, το μεγαλύτερο μουσείο στο Αζερμπαϊτζάν, είναι το κορυφαίο αξιοθέατο του Μπακού.

Μουσείο Χαλιών του Αζερμπαϊτζάν

Το Μουσείο Χαλιών ιδρύθηκε το 1967 και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.

Μπορείτε να μάθετε για την παραδοσιακή ύφανση χαλιών και τη σημασία της στην κουλτούρα του Αζερμπαϊτζάν στο κτίριο, το οποίο μοιάζει με ρολό χαλί διακοσμημένο με μοτίβα.

Μουσείο Λογοτεχνίας Nizami

Προς το τέλος της πεζοδρομημένης οδού Nizami κοντά στο Icheri Sheher βρίσκεται το Μουσείο Λογοτεχνίας.

Πήρε το όνομά του από τον διάσημο ποιητή του 12ου αιώνα, το κτήριο έχει μια ελκυστική πρόσοψη με έξι αγάλματα διάσημων ποιητών και συγγραφέων.

Πάρκα, πλατείες και ορόσημα

Οδός Νιζάμι

Πήρε το όνομά του από τον διάσημο ποιητή του Αζερμπαϊτζάν, Nizami Ganjavi, ο δρόμος μήκους 3,5 χιλιομέτρων αποτελεί την κύρια εμπορική περιοχή του Μπακού.

Στο δρόμο θα παρατηρήσετε γρήγορα ότι η αρχιτεκτονική έχει αλλάξει από μπαρόκ, νεογοτθικό και νεοαναγεννησιακό στα πιο κοσμικά σταλινικά στυλ.

Πλατεία Συντριβανιού

Η πεζοδρομημένη Πλατεία Συντριβανιού, που παλαιότερα ήταν προπύργιο, είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να δείτε στο Μπακού.

Δεκάδες σιντριβάνια γεμίζουν την περιοχή, που εκτείνονται από την οδό Nizami μέχρι τα ανατολικά τείχη του Icheri Seher.

Υπάρχουν πολλά μπαρ, καφέ και εστιατόρια με ανοιχτές βεράντες στους κάτω ορόφους.

Flame Towers

Ο μεγαλύτερος από τους τρεις Πύργους Φλόγας φτάνει τα 182 μέτρα και υψώνεται πάνω από τον κόλπο του Μπακού σε όλο του το μεγαλείο.

Όταν το δει κανείς από απόσταση, μοιάζει με τριπλή φλόγα.

Το βράδυ οι εξωτερικοί του χώροι φωτίζονται στο χρώμα της φωτιάς.

Πλατεία Κρατικής Σημαίας

Η Πλατεία Κρατικής Σημαίας βρίσκεται στο δυτικό άκρο της λεωφόρου Μπακού.

Άνοιξε το 2007, η πλατεία αντιπροσωπεύει την εθνική υπερηφάνεια.

Όταν πρωτοχτίστηκε, κατάφερε να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες με μια γιγάντια σημαία 70 x 35 μέτρων σε ένα κοντάρι σημαίας μήκους 162 μέτρων.

Το Τατζικιστάν κατέχει αυτό το ρεκόρ σήμερα.

Λεωφόρος Μπακού

Η λεωφόρος Baku, ένας πεζόδρομος μήκους 3,5 χιλιομέτρων, εκτείνεται στην Κασπία Θάλασσα με λούνα παρκ, μπαρ και καφέ, καθώς και κήπο με κάκτους, Mini-Venice και Baku Eye.

Ξεκινώντας από την Πλατεία Κρατικής Σημαίας και τελειώνοντας στην Πλατεία Ελευθερίας, η λεωφόρος είναι το κορυφαίο σημείο για θέα στους Πύργους Φλόγας και μια χαλαρωτική βόλτα κατά μήκος της παραλίας.

Μίνι Βενετία

Αν δεν έχετε επισκεφτεί την Πόλη των Καναλιών, παρόμοια γεύση θα σας δώσει και το Mini Venice του Μπακού.

Το Mini Venice αποτελείται από δύο μεγάλα νησιά και μικρά νησιά που συνδέονται με γέφυρες σε μια μικρή περιοχή στη λεωφόρο Μπακού.

Οι ντόπιοι και οι τουρίστες πληρώνουν 5 Manat για να απολαύσουν την εκδοχή της γόνδολας του Αζερμπαϊτζάν μέσω του συστήματος τεχνητών καναλιών που άνοιξε τη δεκαετία του 1960.

Ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα του Μπακού για μια ρομαντική βραδιά.

Κασπία θάλασσα

Τι καλύτερο για να δείτε τον απογευματινό ορίζοντα του Μπακού από μια κρουαζιέρα στην Κασπία Θάλασσα;

Ο τερματικός σταθμός βρίσκεται στο κέντρο της λεωφόρου Μπακού.

Η κρουαζιέρα είναι στον κόλπο και διαρκεί περίπου μία ώρα και κοστίζει 3,50 δολάρια.

Τι να φάτε και πού να φάτε στο Μπακού

Είναι δυνατό να βρεθούν τουρκικές, ινδικές, κινεζικές, ιρανικές, μεσανατολικές και μεσογειακές επιρροές στην κουλτούρα και την κουζίνα του Αζερμπαϊτζάν, που βρίσκεται στους εμπορικούς δρόμους μεταξύ της ασιατικής και της ευρωπαϊκής ηπείρου εδώ και αιώνες. Ως αποτέλεσμα αυτού του ιστορικού υπόβαθρου, τα καλύτερα πιάτα του Αζερμπαϊτζάν είναι αυτά που διαθέτουν πολλές κουζίνες και αποτελούν αληθινά παραδείγματα συνταγών fusion.

Ωστόσο, σε αντίθεση με την τάση για τα τρόφιμα και τα ποτά, το φαγητό στο Αζερμπαϊτζάν είναι ένας φόρος τιμής στα καραβάνια που χρησιμοποίησαν τον Δρόμο του Μεταξιού και έφεραν αγαθά από την Αφρική στην Άπω Ανατολή, αντί για τη σημερινή ερμηνεία των αιώνων παραδόσεων. Όταν κάθεσαι σε ένα εστιατόριο και αποφασίζεις τι θα φας στο Αζερμπαϊτζάν, θα έχεις τσιμπήσει και από εκείνη την ημερομηνία.

Μερικά από τα πιο τυπικά αζερικά πιάτα, όπως κεμπάπ ή τσάι, μπορείτε να τα βρείτε αλλού, αλλά φαίνονται πιο νόστιμα στο Αζερμπαϊτζάν. Μην φύγετε από τη χώρα χωρίς να δοκιμάσετε μερικά από τα παρακάτω πιάτα.

Ρύζι

Το πιλάφι είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αζέρικα πιάτα. Σερβίρεται με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς και μοιάζει με το ινδικό Biryani ή το μαροκινό πικάντικο ρύζι.

Το καλύτερο μέρος του πιλάφι του Αζερμπαϊτζάν είναι οι πινελιές από μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα, δίνοντάς του μια εξωτική και γλυκιά γεύση.

Μαζί με το σαφράν και την κανέλα, μπορείτε να απολαύσετε βερίκοκα και ακόμη και αποξηραμένα φρούτα όπως χουρμάδες και κάστανα.

Το ρύζι συνήθως σερβίρεται με κρέας, που είναι ο αγαπημένος συνδυασμός, ή πιο συχνά αρνί ή αρνί. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κοτόπουλο.

Το καλύτερο πιλάφι είναι το Shah Pilaf ή King Pilaf, μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή του οποίου το πιλάφι καλύπτεται με μια στρογγυλή κρούστα φτιαγμένη με στρώσεις τραγανού lavash, λεπτό ψωμί σε στυλ τορτίγιας που συνήθως συνοδεύει τα κεμπάπ.

Στο σερβίρισμα χωρίζεται σε τέσσερα μέρη, έτσι ώστε το ρύζι μέσα να παρουσιάζεται στους καλεσμένους με αρκετά εντυπωσιακό τρόπο.

Κεμπάπ

Το κεμπάπ, ένα τυπικό τουρκικό και μεσανατολικό πιάτο, είναι ίσως το πιο συνηθισμένο στα αζερικά μενού.

Κεμπάπ σημαίνει «τηγανητό κρέας» στα αραβικά και ψήνεται στο μπάρμπεκιου. Μπορεί να περιέχει κρέας, ψάρι ή λαχανικά ή έναν σωστά μαριναρισμένο και πικάντικο συνδυασμό αυτών.

Συνήθως χρησιμοποιείται αρνίσιο κρέας.

Kutab

Ένα νόστιμο είδος αλμυρών αλμυρών τηγανιτών γεμάτες με κρέας, τυρί ή ένα λαχανικό όπως σπανάκι, μαζί με γιαούρτι ανακατεμένο με κόλιανδρο, μάραθο και σουμάκ.

Το παραδοσιακό kutab δεν είναι μια απλή τηγανίτα και φτιάχνεται με συνδυασμό πολλών στρώσεων ψημένης ζύμης, παρόμοια με την ινδική πράτα.

Είναι πραγματικά νόστιμο καθώς γίνεται με πολύ βούτυρο.

μπανταμπούρα

Η μπανταμπούρα είναι ελαφρώς λιγότερο γλυκιά από τον μπακλαβά και δεν περιέχει μέλι, επομένως είναι λιγότερο κολλώδης.

Είναι γεμάτο με απλή αλεσμένη ζάχαρη, αμύγδαλα, κάρδαμο και βανίλια.

Υπάρχουν πολλά εστιατόρια και καφέ στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν. Οι Αζερμπαϊτζάν είναι κοινωνικοί, φιλόξενοι. Τους αρέσει να πίνουν τσάι και να τρώνε φαγητό.

Υπάρχουν πολλά διεθνή εστιατόρια στο Μπακού, συμπεριλαμβανομένων ιταλικών, ιαπωνικών και των συνηθισμένων διεθνών αλυσίδων γρήγορου φαγητού, ακόμη και Starbucks.

Για να δοκιμάσετε παραδοσιακά πιάτα του Αζερμπαϊτζάν, όπως αυτά που αναφέρονται παραπάνω, θα πρέπει να στοχεύσετε στα εστιατόρια στο Icheri Sheher, ειδικά στα στιλ καραβανσεράι. Ωστόσο, υπάρχουν και σύγχρονα εστιατόρια όπου σερβίρονται τα καλύτερα πιάτα του Αζερμπαϊτζάν.

Ψώνια στο Μπακού

Οι αγορές του Μπακού είναι αρκετά πολύχρωμες και ξεχωρίζουν ως πραγματικά αξιοθέατα.

Ανάμεσά τους, η Πράσινη Αγορά είναι η πιο εξέχουσα και η πιο δημοφιλής στο κοινό. Σε αυτή την αγορά, μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα λαχανικά και φρούτα, την καλύτερη ποιότητα γάλακτος και προϊόντων κρέατος και τις πιο δημοφιλείς γεύσεις του Αζερμπαϊτζάν. Οι τιμές εδώ είναι πολύ πιο προσιτές από ό,τι σε πολλά σούπερ μάρκετ, υπάρχει επίσης η ευκαιρία να διαπραγματευτείτε την τιμή.

Το Port Baku Mall είναι το παλαιότερο και πιο πολυτελές στην πόλη. Στο Port Baku, μπορείτε να βρείτε καταστήματα παγκοσμίου φήμης δημοφιλών εμπορικών σημάτων που δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού στο Αζερμπαϊτζάν. Αν ψάχνετε για πολύ ιδιαίτερες μάρκες, θα είναι χαρά για εσάς να πάτε για ψώνια στο Port Baku. Γιατί, τα πιο αποκλειστικά αξεσουάρ και ρούχα των πιο αποκλειστικών brands σας περιμένουν στο Port Baku. Δεν υπάρχουν μόνο καταστήματα ρούχων στο Πορτ Μπακού. Πολλά προϊόντα που τραβούν την προσοχή των γυναικών, όπως αρώματα και κοσμήματα, σας περιμένουν στο Port Baku.

Η γκαλερί ELUE προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για όσους θέλουν να επιστρέψουν στην Τουρκία με μοναδικά κοσμήματα σχεδιαστών στο δρόμο της επιστροφής από το Αζερμπαϊτζάν. Στην ELUE Gallery μπορείτε να βρείτε προϊόντα διάσημων ξένων σχεδιαστών. Μπορείτε να αγοράσετε αξεσουάρ από τις τελευταίες συλλογές κορυφαίων σχεδιαστών στη γκαλερί. Οι συλλογές σχεδιαστών είναι φυσικά λίγο ακριβές.

Αναμφίβολα, ο πιο όμορφος εμπορικός δρόμος στο Μπακού είναι η οδός Nizami Ganjavi. Ο δρόμος είναι τώρα γεμάτος όμορφα κτίρια που στεγάζουν αποκλειστικές μπουτίκ, αρωματοποιία και κοσμηματοπωλεία, καθώς και εξαιρετικά εστιατόρια.

Το Neftçiler Caddesi, θα λέγαμε, είναι ένας παράδεισος για όσους αναζητούν τις κορυφαίες και δημοφιλείς μάρκες του κόσμου. Υπάρχουν κομψές μπουτίκ που πωλούν αρώματα ή αξεσουάρ της επωνυμίας Gucci στο Neftçiler Caddesi. Μπορείτε επίσης να βρείτε ρούχα από τις τελευταίες συλλογές του Salvatore Ferragamo ή των Dolceamp;Gabbana σε αυτόν τον δρόμο. Τα ψώνια είναι συναρπαστικά στο δρόμο, όπου στεγάζονται πολλά όμορφα ιστορικά κτίρια.

Ένα από τα νεότερα εμπορικά κέντρα στο Μπακού είναι το Youth Mall και το μεγαλύτερο στο Μπακού. Υπάρχουν περισσότερα από 150 καταστήματα σε μια έκταση 55000 τετραγωνικών μέτρων. Υπάρχουν πολλά καταστήματα σε αυτό το εμπορικό κέντρο που απευθύνονται σε κάθε πορτοφόλι.

Το κτίριο, που φιλοξενεί το εμπορικό κέντρο Park Bulvar, έχει όλα τα στοιχεία της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Το αρχικό κτίριο καλυμμένο με πλακάκια καθρέφτη έχει έκταση 17000 m². Εδώ μπορείτε να βρείτε κομψά και οικονομικά είδη ένδυσης. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε καλλυντικά από διάσημες μάρκες, να αγοράσετε όμορφα προϊόντα οικιακής χρήσης και στη συνέχεια να επισκεφτείτε ένα πλανητάριο που βρίσκεται ακριβώς στα κεντρικά γραφεία.

Πολλοί τουρίστες κατευθύνονται στο Central Store για τα καλύτερα κοσμήματα της πόλης. Το κτίριο, το οποίο άνοιξε το 1961, περιέχει εκατοντάδες καταστήματα, τα περισσότερα από τα οποία προσφέρουν στους πελάτες εξαίσια κοσμήματα.

Τι να αγοράσετε στο Αζερμπαϊτζάν;

Το Μπακού είναι ένας σπάνιος και ασυνήθιστος συνδυασμός ανατολικού και δυτικού πολιτισμού, μυστικισμού και σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος.

Ορίστε λοιπόν μερικά από τα καλύτερα αναμνηστικά που μπορείτε να πάρετε μαζί σας στο σπίτι, που αντιπροσωπεύουν αυτό το μοναδικό πνεύμα του Μπακού.

Ποτήρι Αχλάδι

Το σερβίρισμα και η κατανάλωση τσαγιού είναι σημαντικό μέρος της αζερικής κουλτούρας.

Ένα από τα πιο εμβληματικά δώρα που μπορείτε να πάρετε από το Μπακού είναι το Αχλάδι, ένα παραδοσιακό φλιτζάνι τσαγιού σε σχήμα αχλαδιού από γυαλί, πορσελάνη ή μέταλλο.

Kelaghai

Αυτό είναι ένα παραδοσιακό χιτζάμπ του Αζερμπαϊτζάν για γυναίκες.

Είναι αναπόσπαστο μέρος της γυναικείας εθνικής φορεσιάς και επίσης ένα εξαιρετικό δώρο για να κάνετε στον εαυτό σας ή σε μια γυναίκα που σας ενδιαφέρει.

Κοσμήματα Αζερμπαϊτζάν

Μεταλλικά κορδόνια, στολίδια από μικτά πολύτιμα μέταλλα – Οι Αζερμπαϊτζάν έχουν πολλές εξαιρετικές τεχνικές κατασκευής κοσμημάτων που παράγουν αληθινά έργα τέχνης.

μαθητευόμενος

Ένα πολύ δημοφιλές κεραμικό αναμνηστικό από το Αζερμπαϊτζάν είναι το çirag, με τη μορφή λάμπας λαδιού που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή τη γη τον Μεσαίωνα.

Συμβολίζει επίσης τη φωτιά – ένα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο που πρέπει να θυμάστε από τη “Γη της Φωτιάς”.

κατάσταση

Η ταπητουργία είναι μια τέχνη για την οποία οι Αζερμπαϊτζάν είναι παγκοσμίως διάσημοι. Η χώρα έχει επτά διαφορετικές περιοχές παραγωγής χαλιών και το Μπακού είναι μία από αυτές.

Ένα από τα καλύτερα μέρη για να βρείτε ένα παραδοσιακό χαλί στο Μπακού είναι σίγουρα η πόλη Icheri, όπου υπάρχουν πολλά εξαιρετικά καταστήματα.

Ταξιδιωτικός οδηγός Μπακού

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *