Μια βόλτα στις εγκληματικές σκιές του Σίδνεϊ

By | February 13, 2023

Μια βόλτα στις εγκληματικές σκιές του Σίδνεϊ

Μπορεί να είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς το Σίδνεϊ ως οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα προπύργιο λεπτών απολαύσεων και ιδιοτροπιών. Αλλά για τους σπασίκλες της ιστορίας εκεί έξω, το Σίδνεϊ προσφέρει πολλά περισσότερα από ένα ευχάριστο ταξίδι σε ένα πλοίο και μερικά ιλιγγιωδώς ακριβά γεύματα.

Ως τόπος μερικών από τις πιο διαβόητες δραστηριότητες εγκληματικών συμμοριών της Αυστραλίας, το παρελθόν του Σίδνεϊ βρίθει από ιστορίες για κακοπροαίρετους μπορδέλους, άθλιες σουαρέ και αρπακτικές συμμορίες ξυραφιών. Καθώς ο κόσμος αναδύθηκε από τη σκιά του Μεγάλου Πολέμου, τα ναρκωτικά, το ποτό και η πορνεία έγιναν η εγκληματική τάξη της ημέρας – και όχι περισσότερο από την κοιλιά των αιμοδιψής συμμοριών ξυραφιών του Σίδνεϊ.

Από τους κουρελιασμένους δρόμους του Surry Hills και του Darlinghurst αναδύθηκαν δύο απίθανοι Kingpins να κυριαρχούν πάνω σε όλους – απίθανο επειδή αυτοί οι δύο Βασιλιάδες ήταν Βασίλισσες. Η Tilly Devine και η Kate Leigh ήταν επικεφαλής των αυτοκρατοριών τους για χρόνια, καθιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της εξουσίας τους στα τέλη της δεκαετίας του 1920. Εκμεταλλευόμενοι ένα νομικό κενό που στερούσε στους άνδρες το δικαίωμα να επωφελούνται από την «ανήθικη» συμπεριφορά των γυναικών, αλλά δεν έκανε καμία αναφορά σε γυναίκες που έκαναν το ίδιο, η Devine και η Leigh έγιναν οι πιο διαβόητες μαντάμ και έμποροι ναρκωτικών του Σίδνεϊ. Με τις αντίστοιχες συμμορίες τους να φροντίζουν τα συμφέροντά τους, απέκρουσαν τις προσπάθειες από όλες τις πλευρές – συμπεριλαμβανομένης της άλλης – να διατηρήσουν τη θέση τους στην κορυφή του σωρού.

Είναι εύκολο να κάνετε τη δική σας περιήγηση με τα πόδια για να ακολουθήσετε την τροχιά αυτών των βασικών στιγμών, αν και διατίθενται περιηγήσεις με ομάδες όπως το Razorhurst (http://www.razorhurst.com.au). Φορέστε, λοιπόν, την καλύτερη σας κλοσέ, άκρες φτερών και μεταξωτές κάλτσες και σηκώστε αυτό το αόρατο πέπλο που χωρίζει τις ηλικίες με αυτές τις ανταύγειες.

1. Kate Leigh’s Sly Grog Shop (212 Devonshire St, Surry Hills)

Ο Leigh είχε ήδη μια επικερδή εγκληματική επιχείρηση για χρόνια πριν από την εμφάνιση του πολέμου των συμμοριών ξυραφιών. Αξιοποιώντας την επιβολή του λεγόμενου 6 o’clock Swill (που θεσμοθετήθηκε το 1916 μετά από μια εξέγερση 5000 στρατιωτών ANZAC ψηλά στο grog), η Leigh ήταν η βασίλισσα του πονηρού grog shop. Περιγραφόμενη από τις εφημερίδες ως «η πιο κακιά γυναίκα στο Σίδνεϊ», το κύριο ιατρείο της Leigh ήταν ένα διαμέρισμα πάνω από το κατάστημα φρούτων και λαχανικών της στην οδό Devonshire 212. Ήταν επίσης ο τόπος του θανάτου της το 1964, σε ηλικία 82 ετών. Ήταν γνωστή ως μία από τις πλουσιότερες, πιο χαρισματικές γυναίκες του Σίδνεϊ και περισσότερα από 700 άτομα παρευρέθηκαν στην κηδεία της – συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών και πολιτικών.

2. Frog Hollow (Albion St, Surry Hills)

Οι περισσότερες φτωχογειτονιές θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως δήμοι μεσαίας τάξης σε σύγκριση με το Frog Hollow. Καταστρέφεται στο έδαφος στα τέλη της δεκαετίας του 1920, ήταν ένα κρησφύγετο για εγκληματίες, πόρνες και βίαιους τραμπούκους. Το έδαφος του που έμοιαζε με βάλτο φιλοξενούσε βατράχους στα μέσα του 1800, αλλά ακόμη κι αυτοί εγκατέλειψαν τη φρίκη, μολυσμένη από τα παράσιτα που βρίσκονταν μέσα τους. Το σπίτι του Samuel “Jewey” Freeman, αρχηγού της συμμορίας Riley St Gang και πρώην εραστή της Kate Leigh, ήταν ο τόπος της αφάνταστης φτώχειας και βίας.

3. King’s Lane, Darlinghurst

Το King’s Lane ήταν το έδαφος για τη συμμορία του Norman Bruhn, του πιο βίαιου εγκληματία του Σίδνεϊ και κύριο χειριστή του ξυραφιού. Με τον Snowy Cutmore, τον George «The Midnight Raper» Wallace (το όνομα του οποίου καταφέρνει να είναι και τρομακτικό και βάναυσα ευθύ) και Razor Jack Hayes, ο Bruhn τρομοκρατούσε τον τοπικό πληθυσμό. Έξω από τη Μελβούρνη πριν από μια ακρόαση στο δικαστήριο, ο Bruhn φοβόταν για τις δεξιότητές του στο μαρκάρισμα: με το ένα χέρι έσφιγγε ένα δερμάτινο στρινγκ γύρω από το λαιμό του θύματός του, ενώ με το άλλο τον πορτοφολούσε ήρεμα.

4. The Tradesman’s Arms (Palmer St, Darlinghurst)

Ακριβώς απέναντι από το σπίτι της Tilly Devine στο 191 Palmer St, το Arms ήταν κυριολεκτικά ένα άντρο ανομίας. Με πριονίδι που κάλυπτε το πάτωμα για να απορροφήσει αίμα και εμετό, ήταν ο τόπος παράνομων λαθρεμποριών, εμπορίας ναρκωτικών και τζόγου. Ο Devine διαχειριζόταν ένα από τα πιο προσοδοφόρα δίκτυα οίκων ανοχής στο Σίδνεϊ και συχνά καλούνταν για συναλλαγές στο Arms.

5. Mack’s (Charlotte Lane, Darlinghurst)

Αφού έσπασε μια άρρητη συμφωνία σχετικά με περιοχές και αρχηγούς συμμοριών, ο Norman Bruhn οδηγήθηκε στο Charlotte Lane και πυροβολήθηκε από έναν άγνωστο δολοφόνο στο Mack’s, ένα πονηρό άντρο κοκαΐνης. Ο Bruhn είχε κρατήσει τον Mack’s λίγο πριν από τη δολοφονία του.

6. The Battle of Blood Alley (Kellet St, Darlinghurst)

Τοποθεσία μιας από τις πιο αιμοδιψείς ταραχές των συμμοριών ξυραφιών της περιόδου, το Battle of Blood Alley είδε τα αγόρια της Tilly Devine να ταιριάζουν με την Kate Leigh στην ατελείωτη επιδίωξή τους για κυριαρχία. Το Kellet St ήταν μια υβρισμένη λωρίδα από οίκους ανοχής και σπιτικά σπίτια και παρείχε το κατάλληλο σκηνικό για την 40 ισχυρή εξέγερση που είδε ξυράφια, γροθιές, μπότες και άλλα όπλα να ασκούνται μεταξύ τους. Περισσότεροι από δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά από τις ταραχές.

Επιστρέψτε στο 99 William St για να ολοκληρώσετε την περιοδεία στο The Strand Hotel, όπου ο διαβόητος κολλητός του Tilly Devine πυροβόλησε και σκότωσε με θάρρος δύο από τους άνδρες της Kate Leigh. Παρήγγειλε στον εαυτό σου ένα τζιν και τόνικ ή ένα διπλό ουίσκι και αναλογίσου το θολό κάτω μέρος της εγκληματικής ιστορίας του Σίδνεϊ, όπου φαινομενικά δεν υπήρχαν κανόνες και τα ρούχα ήταν τόσο αιχμηρά όσο τα ξυράφια.

Blaze a trail, Οι ιδιόρρυθμες φθινοπωρινές περιπέτειες αφθονούν στο Vail, Μια βόλτα στις εγκληματικές σκιές του Σίδνεϊ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *