Ενοικίαση αυτοκινήτου κάτω των 25 ετών: Τι πρέπει να κάνετε για ενοικίαση

By | February 13, 2023

Ενοικίαση αυτοκινήτου κάτω των 25 ετών: Τι πρέπει να κάνετε για ενοικίαση

Όπως το έθεσαν κάποτε τόσο σοφά οι σύγχρονοι φιλόσοφοι Blink-182, κανείς δεν σε συμπαθεί όταν είσαι 23. Ειδικά όχι οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, οι οποίες, αν νοικιάσουν ακόμη και αυτοκίνητο σε άτομο κάτω των 25 ετών, χρεώνουν συχνά τέλη για νέους οδηγούς διπλάσιο του κανονικού ποσοστού. Ιδιαίτερα ευχάριστο σε μια περίοδο που βγάζετε τα λιγότερα χρήματα από την καριέρα σας. Δεν είναι εντελώς αβάσιμο — στατιστικά, οι οδηγοί κάτω των 25 ετών είναι πολύ πιο πιθανό να έχουν ατυχήματα από τους πιο έμπειρους οδηγούς. Αλλά είναι ακόμα ένας πόνος.

Ποιες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων θα σας νοικιάσουν λοιπόν εάν είστε κάτω των 25 ετών; Και υπάρχουν τρόποι γύρω από τις αστρονομικές προσαυξήσεις κάτω των 25 ετών; Εδώ είναι ένα γρήγορο αστάρι.

Ποιος νοικιάζει αυτοκίνητα σε οδηγούς κάτω των 25 ετών;##

Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων θα νοικιάζουν αυτοκίνητα σε οδηγούς κάτω των 25 ετών. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα μεγάλα που βλέπετε στο αεροδρόμιο, καθώς και λιγότερο γνωστά όπως η U-Save, η Silvercar και η υπηρεσία κοινής χρήσης αυτοκινήτων Turo. Οι περισσότεροι έχουν χαμηλότερο όριο ηλικίας 21 ετών. Η Hertz μόλις μείωσε την ελάχιστη ηλικία της στα 20. Η Fox έχει κατώτερο όριο τα 19, ενώ η EZ και η Zipcar νοικιάζουν αυτοκίνητα αν είστε άνω των 18 ετών.

Τα κακά νέα, φυσικά, είναι ότι θα σας χρεώσουν επιπλέον. Οι χρεώσεις ποικίλλουν πολύ, οπότε αν θέλετε να κάνετε σύγκριση, διαβάστε τους όρους και τις προϋποθέσεις κάθε εταιρείας για να δείτε πόσο χρεώνει η καθεμία. Τα περισσότερα είναι περίπου 25 $, αν και το Sixt έχει μόλις 9,99 $. Πραγματικά οι μόνες εταιρείες που δεν χρεώνουν τέλος κάτω των 25 ετών είναι οι εναλλακτικές εταιρείες ενοικίασης όπως η Silvercar, η Zipcar και η Getaround, οι οποίες χρειάζονται λίγη προσπάθεια για να βρεθούν, καθώς συνήθως δεν βρίσκονται στο αεροδρόμιο.

Πώς μπορώ να αποφύγω το τέλος κάτω των 25 ετών;##

Αν και οι αμοιβές για νέους οδηγούς είναι τόσο μέρος των είκοσι σας όσο και το να καλείτε ασθενείς με «τροφική δηλητηρίαση», δεν είναι εντελώς αναπόφευκτες. Εάν εργάζεστε για μια εταιρεία (ή γνωρίζετε κάποιον που εργάζεται σε μια εταιρεία) με εταιρικό κωδικό ενοικίασης, χρησιμοποιήστε τον, ακόμα κι αν δεν ταξιδεύετε για δουλειά. Συνήθως, η συμφωνία της εταιρείας με το πρακτορείο ενοικίασης αυτοκινήτων δεν προβλέπει αμοιβή για νέους οδηγούς, επομένως θα ακυρωθεί.

Εάν είστε δημόσιος υπάλληλος που ταξιδεύετε για δουλειά ή στρατιωτικός κατόπιν παραγγελίας, οι περισσότερες εταιρείες παραιτούνται επίσης από την αμοιβή νεαρού οδηγού.

Τέλος, αν ταξιδεύετε με κάποιον άνω των 25 ετών, αυτό το άτομο μπορεί να νοικιάσει το αυτοκίνητο και να σας προσθέσει ως πρόσθετο οδηγό, κάτι που ορισμένες εταιρείες δεν χρεώνουν επιπλέον, αν και αυτό δεν ισχύει γενικά, οπότε φροντίστε να ελέγξετε πριν κάνετε κράτηση.

Αν και μπορεί να σας κοστίσει επιπλέον, μπορείτε σίγουρα να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο εάν είστε κάτω των 25 ετών. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε προϋπολογισμό περίπου 25 $ ανά ημέρα περισσότερο από την αναφερόμενη τιμή, δημιουργήστε λίγο Blink-182 και βάλτε το με τα παράθυρα κάτω όταν βγαίνετε από το πάρκινγκ.

Η Βραζιλία καταργεί τις απαιτήσεις βίζας για ταξιδιώτες στις ΗΠΑ

Το 2016, η Βραζιλία παραιτήθηκε προσωρινά από τις απαιτήσεις βίζας για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες στη χώρα με την ελπίδα να προσελκύσει ταξιδιώτες για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Δύο χρόνια αργότερα, τον Ιανουάριο του 2018, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής βίζας που επέτρεπε στους πολίτες των ΗΠΑ να λάβουν βίζα με το πάτημα ενός κουμπιού και με 44 $ αντί για τα συνηθισμένα $160. Τώρα, η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει καταργήσει επισήμως την υποχρέωση θεώρησης για τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ εντελώς.

Από τις 17 Ιουνίου, οι Αμερικανοί επισκέπτες στο Ρίο, το Σάο Πάολο και την υπόλοιπη χώρα θα μπορούν να μένουν έως και 90 ημέρες κάθε χρόνο χωρίς βίζα. Αλλά δεν είναι μόνο οι Αμερικανοί που εισέρχονται στην είσοδο χωρίς βίζα: οι κάτοχοι διαβατηρίων Καναδά, Ιάπωνες και Αυστραλοί θα μπορούν επίσης να εισέλθουν στη χώρα χωρίς βίζα μετά την ημερομηνία του Ιουνίου. (Εάν ταξιδεύετε στη Βραζιλία από τώρα έως τα μέσα Ιουνίου, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση και να πληρώσετε για αυτήν την ηλεκτρονική βίζα εδώ.)

“Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της βραζιλιάνικης τουριστικής βιομηχανίας τα τελευταία 15 χρόνια και είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι εξαιρετικά επωφελές για τη χώρα”, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Marcelo Alvaro Antonio σε ένα δελτίο τύπου. Η κίνηση για την εξάλειψη των επισκεπτών οι βίζες για τους Αμερικανούς είναι μέρος μιας διπλής πρωτοβουλίας για τον νέο πρόεδρο της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro, ο οποίος ορκίστηκε την 1η Ιανουαρίου και θέλει να ενισχύσει την τουριστική βιομηχανία της χώρας και να ευθυγραμμιστεί με τις ΗΠΑ Η Βραζιλία έχει επί του παρόντος 6,6 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως—στο ίδιο επίπεδο χώρες όπως η Δομινικανή Δημοκρατία—αλλά έχει στόχο να προσελκύσει 12 εκατομμύρια ετήσιους επισκέπτες μέχρι το 2022.

Η πρόσβαση χωρίς βίζα στη Βραζιλία είναι καλά νέα για τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν δει το διαβατήριό τους να χάνει την ισχύ του τα τελευταία χρόνια, χάρη σε έναν συνδυασμό πραγμάτων: την εστίαση της χώρας στη σύσφιξη των συνόρων της και την απροθυμία να αναθεωρήσει τις πολιτικές της για τις θεωρήσεις και άλλες χώρες άνοιγμα σε συμφωνίες απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης με διπλωματικούς συμμάχους. Ερχόμαστε για τη θέση σας, Ιαπωνία.

Ο Ken Jennings σας μεταφέρει σε ένα ταξίδι στη Bubbleland, όπου δυστυχώς δεν θα βρείτε φυσαλίδες

Το Kentucky Bend είναι το νοτιοδυτικότερο σημείο της μεγάλης πολιτείας του Κεντάκι, ένα τμήμα 17 τετραγωνικών μιλίων από αραιοκατοικημένες γεωργικές εκτάσεις που βρίσκεται μέσα σε έναν «βρόχο oxbow» του ποταμού Μισισιπή. Το τελευταίο κατάστημα έκλεισε εκεί πριν από σχεδόν 50 χρόνια, αφήνοντας μόνο μερικές αγροικίες, ένα νεκροταφείο και τρεις μικρές λίμνες για ψάρεμα. Αλλά οι κάτοικοι του Κεντάκι της περιοχής έχουν όλοι ταχυδρομική διεύθυνση στο Τενεσί, επειδή η μικρή τους γη είναι μια πραγματική γεωγραφική παράξενη κατάσταση: ένα νησί του Κεντάκι που περιβάλλεται από όλες τις πλευρές από το Τενεσί και το Μιζούρι. Σε έναν χάρτη, μοιάζει με μια «φούσκα» του Κεντάκι που σπρώχνει τον ποταμό Μισισιπή προς τα βόρεια, έτσι μερικοί συγγραφείς την έχουν βαπτίσει «Χώρα των φούσκες».

Δείτε το Bubbleland (The Kentucky Bend) σε μεγαλύτερο χάρτη

  • Το 1811 και το 1812, μια σειρά από τους πιο βίαιους σεισμούς στην ιστορία των ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών έπληξαν την περιοχή της Νέας Μαδρίτης, στον ποταμό Μισισιπή, ακριβώς εκεί όπου συναντώνται σήμερα το Μιζούρι, το Τενεσί και το Κεντάκι. Ο σεισμός ήταν τόσο δυνατός που χτύπησε καμπάνες εκκλησιών στη Βοστώνη και έσπασε πεζοδρόμια στην Ουάσιγκτον, DC.

  • Ένα αποτέλεσμα όλων των ταραχών ήταν ένας νέος μαίανδρος στον ποταμό Μισισιπή που αργότερα μπέρδεψε τους επιθεωρητές που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα Κεντάκι-Τενεσί μέσω της περιοχής. Το πλούσιο έδαφος της στροφής προσέλκυσε εκατοντάδες βαμβακοκαλλιεργητές και το Τενεσί προσπάθησε να διεκδικήσει την κυριαρχία του Bubbleland για πολλά χρόνια πριν τερματίσει τη διαμάχη με το Κεντάκι λίγο πριν τον Εμφύλιο Πόλεμο.

  • Τα περίεργα σύνορα της περιοχής πυροδότησε τη φαντασία του Mark Twain, ο οποίος έγραψε για μια τοπική οικογενειακή βεντέτα εκεί στα απομνημονεύματά του το 1883. Στην εκδοχή του Twain, οι δύο φυλές του Kentucky Bend παρευρέθηκαν στην ίδια εκκλησία σε ένα σημείο που ονομάζεται Compromise, όπου τα μισά στασίδια ήταν στο Κεντάκι και τα μισά στο Τενεσί. «Οι άντρες και τα αγόρια ακούμπησαν τα όπλα τους στον τοίχο, εύχρηστα, και μετά όλα τα χέρια ενώθηκαν με την προσευχή και τον έπαινο», ισχυρίστηκε ο Τουέιν.

  • Σήμερα, έχουν απομείνει μόνο δεκαεπτά κάτοικοι στο Kentucky Bend. Ο μοναδικός δρόμος της στροφής τη συνδέει με το Τενεσί, έτσι τα παιδιά κάνουν μια διαδρομή 12 μιλίων με το λεωφορείο για το σχολείο στο Tiptonville του Τενεσί. Η ψηφοφορία είναι πιο δύσκολη. απαιτεί ένα ταξίδι 40 μιλίων στο Χίκμαν του Κεντάκι. Δεν είναι πάρα πολλοί άνθρωποι που βρίσκουν το δρόμο τους προς το Bubbleland αυτές τις μέρες – σύμφωνα με τους ντόπιους, οι πιο αξιοσημείωτοι επισκέπτες είναι κατάδικοι από τη φυλακή στο Tiptonville, ελπίζοντας να φύγουν βόρεια από τον Μισισιπή. Δεν συνειδητοποιούν ότι, διασχίζοντας τον πλάτος ενός μιλίου λαιμό της Bubbleland, βρήκαν μόνο ένα αδιέξοδο.

Κάντε μια περιήγηση στο «Downton Abbey» του Λονδίνου

Οι άρχοντες και οι κυρίες του Downton Abbey έχουν περάσει τα τελευταία έξι χρόνια διαδίδοντας την ιδιαίτερη μάρκα της κομψότητας του 20ου αιώνα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, από τις εντυπωσιακές αίθουσες του Κάστρου Highclere, της εξοχικής κατοικίας του Hampshire 5.000 στρεμμάτων που παίζει το τιμητικό κτήμα, μέχρι το Inveraray. Κάστρο στη δυτική ακτή της Σκωτίας, το οποίο διπλασιάστηκε ως Κάστρο Duneagle για τη σπαρακτική χριστουγεννιάτικη ειδική του 2012. (Τόσο καιρό, Μάθιου.) Καθώς η αγαπημένη σειρά Masterpiece σιγά-σιγά φεύγει προς το φινάλε της σειράς της, η ομάδα του Wayfair.co.uk συγκέντρωσε το “The Ultimate Map of Downton Abbey Filming Locations”, επιτρέποντας στους θαυμαστές της σειράς να περπατήσουν στα χνάρια των Ladies Mary και Edith, Bates, Anna και της υπόλοιπης οικογένειας, πάνω και κάτω. (Σίγουρα η Κοντέσα Ντόουαγερ θα είχε μια τελείως παγερή απάντηση στο να ελέγχονται τόσο προσεκτικά οι κινήσεις της οικογένειας και του προσωπικού της.)

Επισημαίνοντας 71 τοποθεσίες, ο χάρτης Wayfair είναι μια περιεκτική πηγή εικόνων, διευθύνσεων, πληροφοριών επικοινωνίας, συμβουλών (συμπεριλαμβανομένου του εάν επιτρέπεται ή όχι η πρόσβαση επισκεπτών) και λεπτομερείς περιγραφές για το πότε και πού εμφανίστηκε το σημείο στη σειρά , συμπεριλαμβανομένων των τακτικών στέκι όπως ο σταθμός Horsted Keynes, ο οποίος έχει αντικαταστήσει τον σιδηροδρομικό σταθμό Downton σε αμέτρητους δακρυσμένους χαιρετισμούς και αποστολές.

Ενώ μεγάλο μέρος της δράσης του Downton Abbey στον επάνω όροφο λαμβάνει χώρα στο Hampshire στο Highclere, περίπου 70 μίλια δυτικά του Λονδίνου, η πόλη έχει χρησιμεύσει ως σκηνικό για μερικές από τις πιο αξέχαστες στιγμές της σειράς.

Bridgewater House

Δεν θα σας επιτραπεί να μπείτε μέσα στο ιδιόκτητο Bridgewater House, το εξωτερικό του οποίου φαίνεται να είναι το Grantham House (οι ανασκαφές στο Λονδίνο της φυλής Crawley). Αλλά μπορείτε να το δείτε από μακριά, καθώς το Green Park προσφέρει φανταστική θέα.

Λάνκαστερ Σπίτι

Λίγες μόνο πόρτες πιο κάτω από το φανταστικό Grantham House βρίσκεται το Lancaster House, μια νεοκλασική έπαυλη του 1840 που κάποτε ήταν μέρος του παλατιού του St. James. Οι εσωτερικοί χώροι του ιστορικού ακινήτου αντιπροσώπευαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου η Lady Rose παρουσιάστηκε στη χριστουγεννιάτικη ειδική του 2013. Αν και δεν είναι ανοιχτό για το κοινό, το Lancaster House μπορεί να ενοικιαστεί για ιδιωτικές εκδηλώσεις (έχουν πραγματοποιηθεί εκεί μερικές συνόδους κορυφής της G7).

Άγαλμα του Πήτερ Παν

Μη θέλοντας να δημιουργήσει μια σκηνή, η Λαίδη Μαίρη ζητά από τον Λόρδο Γκίλινγκχαμ να τη συναντήσει στο πολύ δημόσιο Άγαλμα του Πίτερ Παν στους κήπους του Κένσινγκτον για να ρίξει τη βόμβα που, μετά την ολοκλήρωση της σχέσης τους κατά τη διάρκεια του παράνομου ξενοδοχείου τους [[SPOILER ALERT]]. απόδραση, αποφάσισε ότι δεν είναι ο άντρας της. Ο Παν μπορεί να κρατήσει ένα μυστικό, σωστά;

Εθνική Φιλελεύθερη Λέσχη

Μιλώντας για τη μυστική προσπάθεια της Λαίδης Μαίρης και του Λόρδου Γκίλινγκχαμ: Σε αυτό το ξενοδοχείο έμειναν; (Αυτή που απασχολούσε μια αδιάκριτη καμαριέρα που απείλησε να αποκαλύψει την αλήθεια για το ταξίδι της Μαίρης για το σκίτσο αυτή τη σεζόν;) Δεν είναι καθόλου ξενοδοχείο. Είναι η National Liberal Club, μια ιδιωτική λέσχη κυρίων που ιδρύθηκε το 1882.

Wildy amp; Sons

Μετά από χρόνια αδερφικών σκοπευτικών και κακής τύχης με τους άντρες, θα μπορούσε τελικά η λαίδη Έντιθ να βρει την ευτυχία; Μια σύγκρουση με έναν παλιό γνώριμο, τον Bertie Pelham, έξω από το Wildy amp; Sons, ένα τεράστιο βιβλιοπωλείο αρχαιοτήτων που ειδικεύεται στα νομικά κείμενα, φαίνεται να οδεύει προς αυτή την κατεύθυνση.

Κανόνες

Το Rules, το παλαιότερο εστιατόριο του Λονδίνου, είναι εδώ και χρόνια το ιδανικό μέρος για τους κατοίκους του Downton Abbey. Στην τρίτη σεζόν, είναι ένα τακτικό σημείο συνάντησης για τη Λαίδη Έντιθ και τον Μάικλ Γκρέγκσον, καθώς την προσελκύει να γίνει συγγραφέας περιοδικών. Η Edith επέστρεψε εκεί και πάλι αυτή τη σεζόν (αν και αυτή τη φορά με τον Bertie Pelham). Στο ενδιάμεσο, χρησίμευε ως χώρος για το μεσημεριανό γεύμα bachelorette της Lady Rose.

The Savile Club

Πριν παντρευτεί τον αξιότιμο Ephraim Atticus Aldridge, η Lady Rose ήταν λίγο άγριο παιδί, όπως ανακάλυψε η Lady Rosamund όταν τη συνόδευσε στο Lotus Club στο κέντρο του Λονδίνου. Στην πραγματική ζωή, είναι το The Savile Club, ένα ακόμη από τα παλαιότερα και πιο σημαντικά κλαμπ τζέντλεμαν του Λονδίνου, που έχει μεταξύ των μελών του τον HG Wells, τον Robert Louis Stevenson, τον Henry James και τον Charlie Chaplin.

Κριτήριο Εστιατόριο

Το Criterion Restaurant στο Piccadilly Circus άνοιξε το 1873 και είναι ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια του κόσμου. Αλλά πιο σημαντικό για τους θαυμαστές του Downton Abbey είναι ότι είναι το μέρος όπου ο Michael Gregson πήρε τη Lady Edith για να μοιραστεί τα σχέδιά του να γίνει Γερμανός πολίτης ώστε να μπορέσουν να παντρευτούν.

Η Εθνική Πινακοθήκη

Η Lady Grantham σαφώς δεν έχει ταλέντο στο φλερτ. Αν το έκανε, θα είχε συνειδητοποιήσει ότι ο Simon Bricker ενδιαφερόταν για πολύ περισσότερα από τις απόψεις της για την τέχνη. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε το ζευγάρι να συζητήσει τον κοινό τους θαυμασμό για τη Γέννηση του Piero della Francesca στην Εθνική Πινακοθήκη κατά τη διάρκεια της πέμπτης σεζόν.

Η Βασιλική Λέσχη Αυτοκινήτου

Το Royal Automobile Club είναι ένα ακόμη καταφύγιο μόνο για μέλη που μόνο λίγοι άνθρωποι μπορούν να δουν από μέσα. Η Lady Mary είναι μια από τις ελάχιστες εκλεκτές στην έκτη σεζόν, όταν τη μεταφέρει εκεί ο Henry Talbot. Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται όμως ο τολμηρός μνηστήρας είναι ότι η σχέση της Μαίρης με τα αυτοκίνητα είναι τραγική και περίπλοκη.

Το Ritz

Χτισμένο το 1906, το Ritz London είναι ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία στον κόσμο. Κάτι που το καθιστά κατάλληλο ότι επιλέχθηκε ως τοποθεσία για την πολύ παραμυθένια τελική σκηνή της σειράς. (Δεν υπάρχουν spoilers εδώ!)

Τι να κάνετε στη Σιμπούγια: Ο οδηγός μας

Η Shibuya είναι εδώ και πολύ καιρό μια από τις πιο ζωντανές περιοχές νυχτερινής ζωής του Τόκιο. Στο επίκεντρο όλων, η πιο πολυσύχναστη διασταύρωση του κόσμου ασκεί μια βαρυτική έλξη που κρατά στην τροχιά της τα πάντα, από κοκτέιλ μπαράκια μέχρι χωματόδρομους, πίσω σοκάκια, στην τροχιά της. Υπάρχουν υπόγεια κλαμπ χορού και θορυβώδης izakaya ανοιχτά όλη τη νύχτα, οπότε μη διστάσετε να χάσετε το τελευταίο τρένο της επιστροφής στο ξενοδοχείο σας και να κάνετε πάρτι μακριά από το jet-lag. Οι ταξιδιώτες με χαμηλότερα οκτάνια θα βρουν πολλές χαλαρές επιλογές, καθώς και μια μοντέρνα σκηνή αγορών που υπόσχεται να εκπλήξει. Δεν έχει σημασία τι σας αρέσει, αυτός ο οδηγός για το Shibuya τα καλύπτει όλα.

Όλες οι καταχωρίσεις που εμφανίζονται στο Condé Nast Traveller επιλέγονται ανεξάρτητα από τους εκδότες μας. Εάν κάνετε κράτηση μέσω των συνδέσμων μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών.

εστιατόριο

KotaroArrow

$$

Δεν υπάρχει μενού σε αυτό το χαλαρό , οπότε δηλώστε τις προτιμήσεις σας και αφήστε τον θαμώνα-σεφ Kotaro Hayashi να επιλέξει κάτι για εσάς. Το φαγητό σέβεται την παράδοση, αλλά δεν δεσμεύεται από αυτήν, και η χιπστερική συγγένεια του Hayashi για τα χειροποίητα είναι μέσα σε κάθε πιάτο. Το γεύμα τελειώνει με χειροποίητα νουντλς udon φτιαγμένα καθημερινά φρέσκα—μερικές φορές με νταϊκόν, τραγανή ψίχα τεμπούρα και μια στύψα λεμονιού ή, εναλλακτικά, σερβίρεται με ωμό αυγό, βούτυρο και σάλτσα σόγιας.

δραστηριότητα

Shibuya CrossingArrow

Όποιος εντυπωσιαστεί από απόσταση ότι το Τόκιο είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στον κόσμο θα πρέπει να επισκεφτεί την πιο πολυσύχναστη διασταύρωση του κόσμου στο Shibuya Crossing. Τεράστιες οθόνες βίντεο που αναβοσβήνουν από διαφημίσεις υψώνονται πάνω από κάθε γωνιά, καθώς μισθωτοί με μαύρες στολές, τουρίστες με γουρλωμένα μάτια και αγοραστές με τσάντες περιμένουν και διασταυρώνονται σε συναυλία. Το συναίσθημα είναι παραδόξως καταπραϋντικό, μια υπενθύμιση ότι όποιοι κι αν είναι οι διαφορετικοί δρόμοι μας στη ζωή, όλοι έχουν την τάση να διασταυρώνονται κάποια στιγμή. Η καλύτερη στιγμή για να πάτε είναι το σούρουπο, μια από τις ώρες αιχμής του scramble και στο πιο κολακευτικό φως του. Ο πύργος Shibuya Scramble Square πάνω από τον σταθμό Shibuya προσφέρει πανοραμική θέα στη διάσημη διάβαση, μαζί με πανοραμική θέα της πόλης από το παρατηρητήριο της ταράτσας Shibuya Sky, σκαρφαλωμένο 230 μέτρα πάνω από το επίπεδο του δρόμου.

εστιατόριο

Shibuya Niku YokochoArrow

$$

Το περπάτημα στη Shibuya Niku Yokocho είναι το περπάτημα σε έναν τοίχο υπερδιέγερσης μέσα στο πρόσωπό σας. Οι Hawkers από τους 26 ξεχωριστούς πάγκους εστιατορίων του συγκροτήματος φωνάζουν για προσοχή και το κέφι εκατοντάδων θαμώνων στον ανοιχτό, διασυνδεδεμένο χώρο είναι ένας ατελείωτος ήχος.

δραστηριότητα

Yoyogi ParkArrow

Το Yoyogi Park είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά πάρκα στο Τόκιο. Τα 134 στρέμματά του απλώνονται ακριβώς στη Σιμπούγια, σε μικρή απόσταση από το Χαρατζούκου, και γεμίζουν με πικνίκ και καλλιτέχνες. Η βόρεια πλευρά είναι καταπράσινη, με καθαρούς διαδρόμους κατά μήκος των εκτεταμένων, χορταριασμένων χλοοτάπητα, όπου ντόπιοι και τουρίστες απλώνονται κάτω από τη σκιά των ιαπωνικών δέντρων Zelkova και συγκεντρώνονται γύρω από μια μεγάλη λίμνη. Εντοπίστε την αυτοσχέδια ομάδα μπάντμιντον να κουνάει ρακέτες, έναν κύκλο από ντραμς που χτυπάει μακριά στο μπόνγκο ή ερασιτέχνες χορευτές να ακολουθούν τον ρυθμό.

κατάστημα

Shibuya 109 Arrow

Γενιά με γενιά νεαρών γυναικών έχουν φτάσει να θεωρούν τη Shibuya 109 ως ένα είδος νευρικού κέντρου. Το εμβληματικό σχέδιο του αρχιτέκτονα Minoru Takeyama έχει γίνει συνώνυμο με το ίδιο το Shibuya και το διακριτικό κυλινδρικό σχέδιο έχει παρουσιαστεί σε μυριάδες ταινίες, μουσικά βίντεο, anime και manga.

κατάστημα

Shibuya LoftArrow

Το Shibuya Loft, ένα από τα μεγαλύτερα στην αλυσίδα καταστημάτων lifestyle, σκαρφαλώνει σε έξι εντυπωσιακούς ορόφους πάνω από τους δρόμους της Shibuya με έναν άλλο από κάτω. Δημοφιλές τόσο μεταξύ των Τοκιοϊτών όσο και των τουριστών, κάθε Loft στην Ιαπωνία πουλά μια μεγάλη ποικιλία ειδών οικιακής χρήσης και χαριτωμένα είδη που το κάνουν να νιώθει σαν το μεγαλύτερο κατάστημα περιέργειας στον κόσμο.

εστιατόριο

Han no Daidokoro DogenzakaArrow

$$

Το Han no Daidokoro Dogenzaka είναι το πιο πολυτελές φυλάκιο της αυτοκρατορίας yakiniku του σεφ Yukikazu Nobuta. Άνοιξε το 2005, αλλά μεταφέρθηκε σε νέο χώρο μόλις πέρυσι, ένας λαβύρινθος από απομονωμένους θαλάμους και ιδιωτικές τραπεζαρίες ξεδιπλώνεται πέρα ​​από τον μαύρο μαρμάρινο πάγκο που τυλίγει την ανοιχτή κουζίνα που συναντούν πρώτα οι επισκέπτες κατά την είσοδό τους.

εστιατόριο

Sushi no Midori (Shibuya) Arrow

$$

Οι πελάτες εδώ ασχολούνται σοβαρά με το σούσι τους και ως εκ τούτου τρέχουν το φάσμα από νέους σε ηλικιωμένους, ντόπιους έως τουρίστα. Η συζήτηση είναι συχνά ελάχιστη, καθώς μετά από χρόνο στη σειρά, όλοι είναι πρόθυμοι να μπουν μέσα.

μπαρ

Σφιχτό (Nonbei Yokocho) Βέλος

$

Το Nonbei Yokochō, που μεταφράζεται σε Drunkard’s Alley, είναι ένα λείψανο ενός παλαιότερου Τόκιο όταν τα ξεχαρβαλωμένα κτίρια και τα στενά σοκάκια γέμισαν την πόλη. Οι περισσότερες από αυτές τις περιοχές έχουν χτιστεί στις δεκαετίες από την αρχική μεταπολεμική ανοικοδόμηση, αλλά μερικές παραμένουν ως συστάδες μικροσκοπικών ποτισμάτων που αποπνέουν μια πολύ συγκεκριμένη γοητεία του Τόκιο.

μπαρ

Fujiya Honten Wine BarArrow

$

Το πολυσύχναστο Fujiya Honten Wine Bar διατηρεί μια συνεχή κουβέντα που προμηνύει μια γεμάτη περιπέτεια νύχτα.

μπαρ

IshinohanaArrow

$$$

Το Bar Ishinohana είναι ένα μοντέρνο mixologist μπαρ σε κλασικό περιβάλλον με αμυδρά φώτα, σκούρο ξύλο και καπνιστή μουσική τζαζ που παίζει ήσυχα από μια αόρατη γωνιά. Η ατμόσφαιρα του μπαρ δίνει μόνο χαμηλούς τόνους και το συχνό χτύπημα ενός σέικερ κοκτέιλ είναι μακράν ο πιο δυνατός θόρυβος που είναι πιθανό να ακούσετε.

κατάστημα

Shibuya Publishing amp; BooksellersArrow

Η Shibuya Publishers amp; Booksellers είναι μια μικρή, ανεξάρτητη εκδοτική εταιρεία και χώρος λιανικής στην ανερχόμενη γειτονιά Oku-Shibuya στο βορειοδυτικό άκρο της Shibuya.

μπαρ

Το RoomArrow

$$

Το δωμάτιο κρύβεται επιδέξια πίσω από έναν πράσινο φράχτη από σφυρήλατο σίδερο που πιθανότατα θα χάσατε αν δεν το αναζητούσατε. Εδώ μια σπειροειδής σκάλα κατεβαίνει κάτω από το επίπεδο του δρόμου στο ίδιο το δωμάτιο, φαινομενικά ανασκαφής από την άσφαλτο ως εκ των υστέρων. Το εσωτερικό είναι απογυμνωμένο και βιομηχανικό, αλλά τονίζεται από έναν συνδυασμό στυλ.

μπαρ

FuglenArrow

$$

Ο Fuglen Tokyo διασχίζει το hipster chic με τη σκανδιναβική γοητεία. Υπάρχουν δύο είσοδοι στο μικρό γωνιακό καφέ, επιπλωμένο εξ ολοκλήρου σε νορβηγικό ντιζάιν στα μέσα του αιώνα. Το συνολικό αποτέλεσμα κάνει τον Fuglen Tokyo να αισθάνεται τόσο μοντέρνο σπίτι ή κατάστημα με αντίκες όσο και ένα καφέ και μπαρ, κάτι που είναι λογικό δεδομένου ότι κάθε αντικείμενο στο κατάστημα πωλείται.

μπαρ

NekohachiArrow

$$

Το Nekohachi είναι το τέλειο pitstop για ένα σκληρό ποτό σε ένα κομψό καταφύγιο. Οι λάτρεις του ουίσκι και οι λάτρεις του ιαπωνικού σχεδιασμού θα το βρουν ιδιαίτερα δελεαστικό.

δραστηριότητα

Purikura όχι MeccaArrow

$

Το Purikura, ένας όρος που προέρχεται από τις αγγλικές λέξεις “print club”, είναι εξαπατημένοι φωτογραφικοί θάλαμοι με αναρίθμητες επιλογές προσαρμογής που εμπλέκουν τους επισκέπτες σε κάθε μέρος της διαδικασίας. Προτού τραβήξουν φωτογραφίες, οι πελάτες επιλέγουν πράγματα όπως ένα θέμα φόντου και πόσο μεγάλα και λαμπερά θέλουν να τα κάνει ο υπολογιστής. Το Purikura no Mecca διαθέτει ακόμη και κρεμάστρα κοστουμιών για άτομα που αισθάνονται ιδιαίτερα εμπνευσμένα.

κατάστημα

Disk UnionArrow

Η Disk Union είναι το μεγαλύτερο και πιο γνωστό παλαιοπωλείο του Τόκιο. Η τοποθεσία Shibuya γεμίζει πέντε ορόφους, με τις πιο δυνατές επιλογές σε τζαζ και ροκ. Όσοι αναζητούν punk, heavy metal, hip-hop, house, rare groove και μια σειρά από άλλα είδη, σίγουρα θα βρουν κάτι.

ξενοδοχειο

Shibuya Granbell HotelArrow

$

Σε αυτό το boutique ξενοδοχείο, τα δωμάτια έχουν διαφορετική εμφάνιση και μια χούφτα παρασύρεται (όπως το Bears Room, με ιδιότροπα γεμιστά αρκουδάκια). Τα μονόκλινα δωμάτια μπορεί να είναι λίγο στενά, αλλά το Premiere Double είναι ως επί το πλείστον σωστό με αρκετό χώρο για ελιγμούς. Οι εσωτερικοί χώροι είναι φτιαγμένοι σε σκούρο έως ανοιχτό γκρι, όλα με ένα χτύπημα φωτός νέον—ένα πράσινο, ένα κόκκινο—για να ολοκληρωθεί η ατμόσφαιρα.

Κάντε κράτηση Powered by Expediarestaurant

MurugiArrow

Παρά την άθλια εμφάνισή του, δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ ένα άδειο κάθισμα στο Murugi και η ανακάλυψη αυτής της τρύπας στον τοίχο μοιάζει κάπως σαν να συμμετέχεις σε ένα όχι και τόσο μυστικό κλαμπ που καλύπτει όλες τις κατηγορίες και τις κατηγορίες. Στο Murugi τρώνε άτομα από όλα τα κοινωνικά στρώματα, από έμπειρους καλοφαγάδες μέχρι άπορους φοιτητές έως άτακτους στελέχη επιχειρήσεων. Ολοι είναι ευπρόσδεκτοι.

κατάστημα

Tower RecordsArrow

Από αμερικανική άποψη, η επίσκεψη στην Tower Records στη Σιμπούγια είναι μια υπερβολικά νοσταλγική εμπειρία. Ακριβώς όπως στο Tower Records του παρελθόντος, οι νέες κυκλοφορίες κυκλοφορούν τα μεσάνυχτα και οι σταθμοί ακρόασης είναι πασπαλισμένοι σε όλες τις στοίβες.

Συνιστάται

The Tokyo EDITION, ToranomonΗ πρώτη έκδοση που άνοιξε στην Ιαπωνία—ζωντανεύει ο ξενοδόχος [Ian Schrager](https://www.cntraveler.com/story/when-the-pandemic-ends-hospitality-design-will-reflect- our-need-to-celebrate){: target=”_blank”} και ο αρχιτέκτονας Kengo Kuma σε έναν ουρανοξύστη 38 ορόφων στο Τόκιο—είναι ένας παιχνιδιάρικος ναός στις σύγχρονες απολαύσεις, από το λόμπι στο jungly έως τα μίνιμαλ δωμάτια με θέα. Διαβάστε την πλήρη κριτικήHotel New Otani Tokyo Μην φύγετε χωρίς να κατευθυνθείτε προς το Rose Garden στον τελευταίο όροφο, γιατί—φυσικά—υπάρχει και ένα από αυτά.Διαβάστε την πλήρη κριτικήΠροβολή όλων Ταξιδιωτικός οδηγός Τόκιο Η καλύτερη μεγαλούπολη στον κόσμο, που βρέθηκε σε μετάφραση

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα και τα καλύτερα για όλα τα ταξίδια. Εισαγάγετε τη διεύθυνση e-mail σας

Με την εγγραφή σας στο ενημερωτικό μας δελτίο, συμφωνείτε με τη Συμφωνία χρήστη και την Πολιτική Απορρήτου και τη Δήλωση Cookies.

Ενοικίαση αυτοκινήτου κάτω των 25 ετών: Τι πρέπει να κάνετε για ενοικίαση, η Βραζιλία απορρίπτει τις απαιτήσεις βίζας για ταξιδιώτες στις ΗΠΑ, ο Ken Jennings σας μεταφέρει σε ένα ταξίδι στη Bubbleland, όπου δυστυχώς δεν θα βρείτε φυσαλίδες, κάντε μια περιήγηση στο «Downton Abbey» του Λονδίνου, Τι να κάνετε στη Σιμπούγια: Ο οδηγός μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *