Αξιοθέατα στο Kırklareli

By | February 13, 2023

Αξιοθέατα στο Kırklareli

Το Κιρκλαρέλι, παλαιότερα γνωστό ως «Σαράντα Εκκλησίες», βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας μας, στο τμήμα της Θράκης της Περιφέρειας Μαρμαρά.

Περιβάλλεται από τη Μαύρη Θάλασσα στα ανατολικά, τη Βουλγαρία στα βόρεια, τις συνοικίες Hayrabolu, Muratlı, Saray και Çorlu του Tekirdağ στα νότια, την πόλη της Αδριανούπολης στα δυτικά και τις συνοικίες Uzunköprü, Havsa και Lalapaşa στο νότια και νοτιοδυτικά. Η πόλη απλώνεται σε μια έκταση 6.650 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Το Kırklareli βρίσκεται στα δυτικά σύνορα της χώρας μας. Η κοιλάδα του κολπίσκου Revze, η οποία σύρει τα σύνορα της Βουλγαρίας και της Τουρκίας στα βόρεια και της Μαύρης Θάλασσας στα ανατολικά. Στα νότια του Κιρκλαρελί, υπάρχει η κύρια κοιλάδα του ποταμού Εργκένε και πάλι στα δυτικά, το Ρεύμα Τέκε, που εκβάλλει στον ποταμό Εργκένε. Το υψόμετρο του Κιρκλαρελί είναι περίπου 200 μέτρα.

Τα ποτάμια της περιοχής περιλαμβάνουν τον κολπίσκο Revze και τον ποταμό Ergene. Το φυτό έχει δασικά και στέπα χαρακτηριστικά κατά τόπους. αλλά συνήθως καλύπτεται από δάση.

Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις στο Kırklareli συγκεντρώνονται γύρω από τον αυτοκινητόδρομο D-100 και ιδιαίτερα στην περιοχή Lüleburgaz. Ωστόσο, ο ρυθμός της βιομηχανίας στην οικονομία της πόλης αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Λόγω της κοντινής του θέσης τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και σε χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ελλάδα, που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο τουρισμός αναβιώνει και στην πόλη Κιρκλαρελί.

Το Kırklareli έχει φιλοξενήσει πολλούς αρχαίους οικισμούς κατά τη διάρκεια της ιστορίας χάρη στη θέση διέλευσης του. Τα πρώτα υλικά υπολείμματα ανθρώπινης κατοίκησης στην περιοχή, η οποία προσδιορίστηκε ότι ήταν κάτω από το νερό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αμέσως μετά την Εποχή των Παγετώνων, παραπέμπουν στη Νεολιθική περίοδο.

Η περιοχή της «Θράκης», που πήρε τα φυλετικά ονόματα των ανθρώπων που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή στις μεταγενέστερες περιόδους της ιστορίας, συνέχισε την ανεξαρτησία της ως μικρά πριγκιπάτα ή βασίλεια, εν μέρει ή πλήρως, μέχρι τα μέσα της ρωμαϊκής περιόδου, συμπεριλαμβανομένης της πόλης. του Kırklareli.

Λόγω της θέσης του στη διαμετακομιστική οδό, το Κιρκλαρέλι έγινε μάρτυρας πολλών πολέμων κατά τη ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο. Η πόλη ήταν υπό τουρκική κυριαρχία για πρώτη φορά το 1363, επί Σουλτάνου Μουράτ Χουνταβεντιγκάρ. Έχοντας ζήσει μια περίοδο ειρήνης και σταθερότητας για περισσότερους από 5 αιώνες μετά από αυτή την ημερομηνία, το Kırklareli ήταν το σκηνικό των συγκρούσεων τόσο κατά τη διάρκεια του Βαλκανικού Πολέμου όσο και του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά τον εθνικό αγώνα, το Κιρκλαρέλι απέκτησε την οριστική του ελευθερία στις 10 Νοεμβρίου 1922.

Οι κάτοικοι του Κιρκλαρελί αποτελούνται γενικά από μετανάστες που μετανάστευσαν από βαλκανικές χώρες σε διαφορετικές περιόδους. Σήμερα, αυτή η γοητευτική πόλη της Θράκης, όπου άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτισμούς ζουν μαζί ευτυχισμένοι και ειρηνικά, συνεχίζει να προσελκύει την προσοχή των τουριστών με την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της.

 • Κλίμα στο Kırklareli, Πότε να πάτε;
 • Μεταφορές στο Kırklareli, Πώς να πάτε εκεί; amp; Εγκαταστάσεις Αστικών Συγκοινωνιών
 • Αξιοθέατα στο Κιρκλαρέλι
  • Φυσικές ομορφιές του Κιρκλαρελί
   • Igneada
   • Εθνικό Πάρκο Δασών Longoz
  • Ιστορικά ευρήματα του Κιρκλαρελί
   • Ιστορικές Βρύσες
   • Γέφυρα Sokullu Mehmet Pasha
   • Γέφυρα Μπαμπαέσκι
   • Γέφυρα Pehlivanköy Akarca
   • Τζαμί Kirklareli Kadi
   • Εκκλησία της Μικρής Αγίας Σοφίας Vize (Τζαμί Γαζή Σουλεϊμάν Πασά)
 • Γιορτές Κιρκλαρελί
  • Φεστιβάλ Πολιτισμού και Νερού Kaynarca (4-5 Μαΐου)
  • Πάλη και Ιπποδρομίες Büyükmandıra (7 Ιουνίου)
  • Φεστιβάλ κερασιού Karahidir (12-13 Ιουνίου)
  • Φεστιβάλ Φράουλας Demirköy (28 Ιουνίου)
  • Karagöz Culture, Art and Kakava Festival (12-15 Σεπτεμβρίου)
  • Pavli Fair (15-20 Σεπτεμβρίου)
 • Τι να αγοράσετε στο Kırklareli;
 • Φαγητό και ποτό στο Kırklareli
 • Kirklareli Nightlife

Κλίμα στο Kırklareli, Πότε να πάτε;

Στην πόλη, που έχει κλίμα ηπειρωτικό και μαύρης θάλασσας μαζί, η μέση θερμοκρασία είναι 4 C το χειμώνα και 22 C το καλοκαίρι.

Ενώ τα καλοκαίρια είναι ζεστά και ξηρά, οι χειμώνες είναι σκληροί. Ωστόσο, το κλίμα είναι κατάλληλο για ταξίδια όλες τις εποχές. Μπορείτε να βρείτε μια δραστηριότητα που μπορεί να γίνει κάθε εποχή στο Kırklareli.

Μεταφορές στο Kırklareli, Πώς να πάτε εκεί; amp; Εγκαταστάσεις Αστικών Συγκοινωνιών

Το Kırklareli προσφέρει μεγάλη ευκολία στους επισκέπτες όσον αφορά τις μετακινήσεις. Είναι δυνατή η πρόσβαση στην πόλη οδικώς, σιδηροδρομικώς και αεροπορικώς.

Αν θέλετε να φτάσετε στο Kırklareli με λεωφορείο, μπορείτε να επιλέξετε τις εταιρείες λεωφορείων που διοργανώνουν εκδρομές στην πόλη από όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της χώρας μας. Αφού φτάσετε στο σταθμό των λεωφορείων στο κέντρο της πόλης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αστικά λεωφορεία, τα μίνι λεωφορεία και τα εμπορικά ταξί που αναχωρούν από εδώ.

Εάν πρόκειται να έρθετε με δικό σας όχημα, θα πρέπει οπωσδήποτε να υπολογίσετε τα χιλιόμετρα και να προετοιμάσετε το δρόμο σας ανάλογα.

Όσοι προτιμούν το ταξίδι με το τρένο μπορούν να φτάσουν απευθείας στην πόλη από την Κωνσταντινούπολη.

Οι επισκέπτες που προτιμούν την αεροπορική εταιρεία μπορούν να φτάσουν στο αεροδρόμιο Çorlu, το οποίο απέχει 1 ώρα από το Kırklareli, με αεροπλάνο και να φτάσουν εύκολα στο Kırklareli με τα λεωφορεία που αναχωρούν από εκεί.

Αξιοθέατα στο Κιρκλαρέλι

Φυσικές ομορφιές του Κιρκλαρελί

Igneada

Το İğneada βρίσκεται στην περιοχή Demirköy, στα βουλγαρικά σύνορα, 97χλμ. μακριά από το κέντρο της περιοχής Demirköy και το κέντρο της πόλης Kırklareli. Επιπλέον, αφού απέχει 165 χλμ. από την Αδριανούπολη και 250 χλμ. από την Κωνσταντινούπολη, προσελκύει όχι μόνο τους κατοίκους του Κιρκλαρελί, αλλά και ανθρώπους από τις γύρω επαρχίες.

Η Ιγναάδα έχει μια καθαρή αμμώδη παραλία πλάτους περίπου 40-50 μέτρων και μήκους 10 χιλιομέτρων.

Η πρόσβαση στην πόλη από οπουδήποτε παρέχεται εύκολα από ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

Στο κέντρο της πόλης, υπάρχει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων δυναμικότητας 252 κλινών, ένα μοτέλ που υπάγεται στην Ειδική Επαρχιακή Διοίκηση, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις ορισμένων δημόσιων ιδρυμάτων και κατοικίες. Υπάρχουν δομές όπως εστιατόρια, κήποι τσαγιού και πανσιόν γύρω από την παραλία.

Στην Igneada, που έχει μια από τις πιο ιδιωτικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας, όλες οι συνθήκες είναι κατάλληλες για κολύμπι τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Η άμμος και το θαλασσινό νερό είναι κατάλληλα.

Η διαδρομή των κοπαδιών πουλιών που έρχονται από τη Μαύρη Θάλασσα και τα Βαλκάνια και κινούνται στα ανατολικά περνά πάνω από την İğneada. Για το λόγο αυτό, υπάρχουν κατάλληλες ευκαιρίες σε διάφορες εποχές του χρόνου στην Ιγναάδα για όσους θέλουν να κάνουν παρατήρηση πουλιών.

Στα μαγευτικά δάση του μπορείτε να κάνετε περιηγήσεις με ποδήλατο βουνού, δραστηριότητες προσανατολισμού και πεζοπορίας. Τα κάστρα Sisliona και Hamdibey και ο φάρος του λιμανιού στην περιοχή είναι ανοιχτά για τους επισκέπτες.

Επίσης και υποβρύχια ναυάγια φαίνονται με υποβρύχιες καταδύσεις. Εκτός από αυτά, είναι επίσης δυνατή η ιππασία κατά μήκος της ακτής. Ενοικιάζοντας ένα άλογο για εσάς και τους αγαπημένους σας, μπορείτε να περιηγηθείτε στην περιοχή και να περάσετε καλά μαζί.

Εθνικό Πάρκο Δασών Longoz

Το δάπεδο της πλημμυρικής πεδιάδας/πλημμυρισμένης δασικής περιοχής καλύπτεται συνήθως με νερό την άνοιξη και το χειμώνα όταν υπάρχουν άφθονες βροχοπτώσεις.

Αυτό το εθνικό πάρκο βρίσκεται στην Igneada και απλώνεται σε μια πολύ μεγάλη περιοχή. Μετά από ένα ταξίδι περίπου 100 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης Kırklareli, μπορείτε να φτάσετε στο Εθνικό Πάρκο Longoz Forests.

Η απόσταση της περιοχής από την Κωνσταντινούπολη είναι περίπου 240 χιλιόμετρα. Για το λόγο αυτό, πολλοί επισκέπτες από την Κωνσταντινούπολη προτιμούν αυτό το εθνικό πάρκο για να περάσουν τα Σαββατοκύριακα τους.

Το νότιο τμήμα του Εθνικού Πάρκου αποτελείται από λίμνες Hamam, Saka, Deniz, Pedina και Mert και καλάμια, δάση φυλλοβόλων και δάση Longoz γύρω τους.

Η περιοχή στα βόρεια του Εθνικού Πάρκου είναι αρκετά κατάλληλη για περιήγηση στα αξιοθέατα. Υπάρχουν πολύ μεγάλα δάση γύρω από τη λίμνη που βρίσκονται εδώ.

Πρέπει οπωσδήποτε να έρθετε στην Igneada για να δείτε τα δάση Longoz στη θέση τους!

Ιστορικά ευρήματα του Κιρκλαρελί

Ιστορικές Βρύσες

Σύμφωνα με γραπτές πηγές, στο κέντρο της πόλης υπάρχουν 15 παραδοσιακά συντριβάνια της γειτονιάς. Αποτέλεσμα των εργασιών του δήμου έγινε γνωστό ότι τα τέσσερα από αυτά ήταν σήμερα ερειπωμένα. Δύο από τις βρύσες, που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται, μεταφέρθηκαν από εκεί που βρίσκονταν και τέσσερις από αυτές έχασαν την πρωτοτυπία τους μετά τις επισκευές.

Στο κέντρο της πόλης μπορείτε να δείτε τα σιντριβάνια Kadı Ali, Paşa, Kayyumoğlu, Prison, Kuru Paşa (Kayalık), Büyük Mosque (γερμανικά), Gerdanlı και Kocahidır. Τα σιντριβάνια αυτά βρίσκονται γενικά γύρω από την πλατεία του παζαριού, όπου και η εμπορική ζωή της πόλης είναι έντονη.

Γέφυρα Sokullu Mehmet Pasha

Η γέφυρα Sokullu Mehmet Pasha, που βρίσκεται στην άσφαλτο Κωνσταντινούπολης-Αδριανούπολης, στην πλευρά της εξόδου της Αδριανούπολης, πάνω από το ρεύμα Lüleburgaz. Όπως υποδηλώνει το όνομα, χτίστηκε από τον διάσημο μεγάλο βεζίρη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Sokullu.

Η γέφυρα, της οποίας οι γύρω πέτρες και οι λεπτομέρειες της μεσαίας προβλήτας στην πλευρά της πηγής είναι σε καλή κατάσταση, επισκέπτονται ντόπιοι και ξένοι τουρίστες.

Το τμήμα που αποτελείται από μια πυραμίδα που απεικονίζεται στο μισό μιας κάτοψης με δώδεκα γωνίες στο κατάντη διατηρεί την αρχική του εμφάνιση στο περίπτερο προς την κατεύθυνση του Lüleburgaz.

Το άλλο, δυστυχώς, έγινε σε μορφή κώνου αντί για πυραμίδα, από άπειρους τεχνίτες αργότερα. Η γέφυρα εξακολουθεί να είναι ανοιχτή στην κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά μετά την απομάκρυνση της ασφάλτου Αδριανούπολης – Κωνσταντινούπολης από την περιοχή, η κίνηση της γέφυρας έχει μειωθεί σημαντικά.

Κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατασκευάστηκαν πολλές γέφυρες στην περιοχή της Ρούμελης. Αυτές οι γέφυρες κατασκευάστηκαν για να επιτρέψουν την κίνηση του στρατού ιδιαίτερα κατά τις περιόδους εκστρατείας. Πολλές από αυτές τις κατασκευές είναι κατασκευασμένες από ξύλινα υλικά καθώς είναι περιορισμένα χρονικά.

Η γέφυρα Lüleburgaz Sokullu Mehmet Pasha υπηρέτησε επίσης τον στρατό στις δυτικές αποστολές και συνέβαλε στην ανάπτυξη της περιοχής.

Γέφυρα Μπαμπαέσκι

Η γέφυρα, που βρίσκεται στην έξοδο Lüleburgaz του Babaeski, όπου ο δρόμος Κωνσταντινούπολης – Αδριανούπολης διασχίζει το ρεύμα Babaeski, χτίστηκε το 1633, που συμπίπτει με την περίοδο του Μουράτ.

Είναι μια πέτρινη σκεπαστή γέφυρα. Για να μην προκληθεί ζημιά στη γέφυρα κατά την υπερχείλιση του ποταμού, ανοίχτηκαν μεγάλες τρύπες ανάμεσα στις καμάρες της 6-τοξης γέφυρας. Όταν το κελί της φρουράς στα βόρεια υπέστη ζημιές, στην πραγματικότητα ξαναχτίστηκε με κατάλληλο τρόπο.

Η γέφυρα, η οποία χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα, προσελκύει την προσοχή των επισκεπτών που ενδιαφέρονται για την ιστορία.

Γέφυρα Pehlivanköy Akarca

Βρίσκεται στον ποταμό Ergene στην κατεύθυνση του αυτοκινητόδρομου Edirne – Uzunköprü.

Η οθωμανική προέλαση, που απέκτησε δυναμική στα Βαλκάνια από τον 14ο αιώνα, ήταν κολλημένη με γεωγραφικά εμπόδια. Το σημαντικότερο από αυτά τα εμπόδια ήταν ο ποταμός Ergene. Ο οθωμανικός στρατός έχτισε πολλές γέφυρες πάνω από αυτό το ποτάμι. Η γέφυρα Pehlivanköy Akarca είναι μία από αυτές.

Η γέφυρα Pehlivanköy Akarca, η οποία κατασκευάστηκε για να διασχίσει τον ποταμό Ergene στις εκστρατείες του οθωμανικού στρατού προς την κατεύθυνση της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Ουγγαρίας, σώζεται μέχρι σήμερα. Χάρη στη στιβαρή δομή της, η γέφυρα είναι ανοιχτή στην κυκλοφορία οχημάτων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σήμερα.

Η γέφυρα έχει συνολικά επτά μάτια, μαζί με τα στρογγυλά τοξωτά μάτια γύρω από το μεγάλο τοξωτό μάτι στη μέση.

Η ακριβής ημερομηνία κατασκευής δεν είναι γνωστή καθώς η επιγραφή ήταν σπασμένη και δεν υπάρχει ημερομηνία σε αυτήν. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τον σκοπό χρήσης, την κατασκευή και το υλικό της γέφυρας, μπορούμε να μαντέψουμε ότι κατασκευάστηκε τον 16ο αιώνα κατά την Οθωμανική περίοδο.

Σύμφωνα με μια αφήγηση, η γέφυρα χτίστηκε από έναν πλοίαρχο ονόματι Παύλο. Και πάλι, σύμφωνα με αυτές τις αφηγήσεις, ο πλοίαρχος που κατασκεύασε τη γέφυρα είπε ότι η γέφυρα θα μπορούσε να επιβιώσει μόνο εάν θυσιαζόταν εδώ ένας αρχάριος γενναίος και θάφτηκε μέσα στον τοίχο της γέφυρας. Στη συνέχεια, οι εργάτριες κάνουν κλήρο ανάμεσα στις γυναίκες που τους φέρνουν φαγητό. Όποιος κάνει κλήρο θα κάνει θυσία. Μια γυναίκα που μόλις γέννησε και το μωρό της θηλάζει βγαίνει στην κλήρωση. Όταν αυτή η γυναίκα φτάνει την επόμενη μέρα, παγιδεύεται στην αψίδα της γέφυρας και θυσιάζεται. Η ζώνη τελειώνει αμέσως μετά.

Οι άνθρωποι που έρχονται να επισκεφθούν τη γέφυρα θυμούνται μερικές φορές αυτή την αφήγηση από τους ντόπιους. Κάποιες πεποιθήσεις για τη γέφυρα εξακολουθούν να ζουν στην περιοχή. Μάλιστα, λέγεται ότι κάθε Παρασκευή βράδυ ακούγεται μια γυναικεία φωνή που κλαίει στους πρόποδες της γέφυρας. Φημολογείται ότι ανάμεσα στις δύο πέτρες της γέφυρας κυλάει γάλα. Η γέφυρα προσελκύει τους επισκέπτες με την ενδιαφέρουσα ιστορία της.

Τζαμί Kirklareli Kadi

Στο κέντρο της πόλης του Κιρκλαρελί υπάρχουν πολλά αντικείμενα από την Οθωμανική περίοδο. Το τζαμί Kırklareli Kadı, με ημερομηνία 1577, είναι ένα από αυτά.

Κοντά στο τζαμί ιδρύθηκε δικαστήριο από την ημερομηνία κατασκευής του. Λόγω αυτού του δικαστηρίου, το τζαμί ονομάστηκε Kadı Mosque.

Το ιστορικό κτήριο συγκαταλέγεται στα συμβολικά ιστορικά έργα του Κιρκλαρελί λόγω των αυθεντικών αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών του.

Μπορείτε να περπατήσετε στο κτήριο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης απέναντι από το δημοτικό σχολείο Ahmet Mithat.

Εκκλησία της Μικρής Αγίας Σοφίας Vize (Τζαμί Γαζή Σουλεϊμάν Πασά)

Το κτίριο, που βρίσκεται ανάμεσα στον εσωτερικό και τον εξωτερικό τοίχο στην περιοχή Kale της συνοικίας Vize του Kırklareli, χτίστηκε ως εκκλησία τον 6ο αιώνα κατά τη βασιλεία του Ρωμαίου αυτοκράτορα Ιουστινιανού.

Αναδιοργανώθηκε σε τζαμί το δεύτερο μισό του 14ου αιώνα. Χρησιμοποιείται ακόμα ως τζαμί και είναι ανοιχτό για λατρεία. Ψηφιδωτά, που δεν είναι πλέον διαθέσιμα τώρα, έχουν τη μορφή της Αγίας Σοφίας και του Αγ. Είναι παρόμοιο με τα κομμάτια που βρέθηκαν στην ανασκαφή μεταξύ της Ειρήνης.

Η είσοδος στο κεντρικό κτίριο γινόταν από τρεις μαρμάρινες πόρτες βυζαντινού ρυθμού. Το κτίριο, που κάποτε φιλοξενούσε αγάλματα γυναικών και σπασμένες επιγραφές, ήταν χτισμένο από πέτρα και τούβλα. Ο τρούλος του είναι σταυροειδής και καμαροσκέπαστος. Το μιχράμπ προστέθηκε αργότερα στην κατασκευή που δεν έχει άμβωνα.

Αν και έχει μετατραπεί σε τζαμί, η ατμόσφαιρα μιας εκκλησίας εξακολουθεί να επικρατεί μέσα στο κτίριο. Λόγω αυτού του ενδιαφέροντος χαρακτηριστικού, όταν έρθετε στο Kırklareli, θα πρέπει οπωσδήποτε να δείτε την εκκλησία Vize Little Hagia Sophia, δηλαδή το Τζαμί Gazi Süleyman Pasha!

Γιορτές Κιρκλαρελί

Το Kırklareli είναι πολύ ζωντανό όσον αφορά τις συναυλίες, τη διασκέδαση, τα φεστιβάλ, τις ημέρες πολιτισμού και τέχνης και παρόμοιες εκδηλώσεις.

Οι εκδηλώσεις αυτές προσελκύουν μεγάλη προσοχή με συμμετοχή τόσο από την Τουρκία όσο και από ξένες χώρες.

Ανεξάρτητα από την εποχή, μπορείτε να βρείτε μια δραστηριότητα της αρεσκείας σας στο Kırklareli.

Φεστιβάλ Πολιτισμού και Νερού Kaynarca (4-5 Μαΐου)

Μια από τις πιο ζωντανές συνοικίες του Κιρκλαρελί είναι το Πιναρχισάρ. Στην Kaynarca, μια από τις πόλεις αυτής της συνοικίας, το φεστιβάλ που διοργανώνει ο δήμος προσελκύει μεγάλη προσοχή.

Το φεστιβάλ, που διαρκεί συνολικά 2 ημέρες, πραγματοποιείται τον Μάιο κάθε χρόνο. Στο φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί για τέταρτη φορά του χρόνου, εκτός από διάφορες δραστηριότητες, πολλοί καλλιτέχνες ανεβαίνουν στη σκηνή και προσφέρουν ένα μουσικό γλέντι στους συμμετέχοντες.

Με το φεστιβάλ τονίζεται ότι η Kaynarca είναι «γη του νερού».

Αναφέρεται ότι ο Πέρσης αυτοκράτορας Δαρείος έμεινε εδώ με τον 700 χιλιάδες στρατό του πριν από την περίφημη εκστρατεία των Σκυθών.

Πάλη και Ιπποδρομίες Büyükmandıra (7 Ιουνίου)

Παραδοσιακές εκδηλώσεις ελαιοπάλης και ιπποδρομιών που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο στο λιβάδι της πόλης Büyükmandıra της περιοχής Babaeski του Kırklareli προσελκύουν μεγάλη προσοχή των κατοίκων του Kırklareli και του κοινού από τις γύρω επαρχίες.

Η διοργάνωση, που ξεκίνησε με Ιπποδρομίες, αφήνει τη θέση της στους αγώνες ελαιοπάλης, που συγκεντρώνουν μεγάλη προσοχή, ξεκινώντας από το μεσημέρι.

Διάσημοι παλαιστές πηγαίνουν στην ιδιωτική πλατεία στο Şamdancıbaşı İbrahim Yağ και Kavasoğlu Wrestling, που είναι μια προετοιμασία πριν από την ιστορική πάλη με λάδι Kırkpınar.

Στο φεστιβάλ διοργανώνονται για τα παιδιά αρκετά ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε τους αγώνες πάλης με λάδι, που έχουν σημαντική θέση στην κουλτούρα των πόλεων της Θράκης, στις εγκαταστάσεις, μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση Büyükmandıra που πραγματοποιείται στην περιοχή Babaeski του Kırklareli.

Φεστιβάλ κερασιού Karahidir (12-13 Ιουνίου)

Το Φεστιβάλ κερασιού Karahıdır, που θα διεξαχθεί για τέταρτη φορά τον επόμενο χρόνο, γιορτάζεται με διάφορες δραστηριότητες τον Ιούνιο κάθε έτους.

Διάφοροι καλλιτέχνες ανεβαίνουν στη σκηνή και διοργανώνονται ειδικές εκδηλώσεις για παιδιά στο φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε στο πάρκο Karahıdır Mahallesi Çamlık στο κέντρο της πόλης Κιρκλαρελί.

Το φεστιβάλ παρουσιάζει επίσης τα περίφημα κεράσια που καλλιεργούνται στο Karahıdır. Για τους λάτρεις του κερασιού, η επίσκεψη στο Karahıdır Mahallesi του Kırklareli θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία!

Φεστιβάλ Φράουλας Demirköy (28 Ιουνίου)

Το 1982, το Φεστιβάλ Φράουλας Demirköy, το οποίο ο Osman Dıraçoğlu, ο οποίος ήταν ο περιφερειακός διοικητής του Demirköy εκείνη την εποχή, ανέλαβε την πρωτοβουλία να υποστηρίξει την παραγωγή φράουλας στην περιοχή, συνεχίζεται σήμερα με μεγάλη προσοχή για την προώθηση της περιοχής και την προσέλκυση περισσότερων ντόπιων και ξένων τουριστών. .

Στην εκδήλωση όπου πολλοί καλλιτέχνες ανεβαίνουν στη σκηνή, παρουσιάζονται και οι διάσημες φράουλες του Demirköy. Για τους λάτρεις της φράουλας, η καλύτερη δραστηριότητα για να κάνετε στο Kırklareli θα ήταν να έρθετε στο Demirköy!

Karagöz Culture, Art and Kakava Festival (12-15 Σεπτεμβρίου)

Το Φεστιβάλ Πολιτισμού, Τέχνης και Kakava του Karagöz, το οποίο θα διεξαχθεί για 29η φορά φέτος υπό την ηγεσία του Δήμου Kırklareli, παρουσιάζει αξέχαστες εμπειρίες στους συμμετέχοντες φιλοξενώντας κάθε χρόνο πολύχρωμες σκηνές.

Στο φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε με θέμα τις «Γυναίκες» πέρυσι, πολύτιμοι καλλιτέχνες συναντώνται με κατοίκους και καλεσμένους του Κιρκλαρελί. Το φεστιβάλ, όπου η 1600 ετών παραδοσιακή φωτιά Κακαβά θα ανάψει σε όλο της το μεγαλείο, περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις. Αυτά περιλαμβάνουν συναυλίες, συνέδρια, εκθέσεις και ομιλίες με τη συμμετοχή διαφορετικών ονομάτων κάθε χρόνο.

Το φεστιβάλ, που διαρκεί 4 ημέρες, είναι μια από τις πιο δυναμικές και πολύχρωμες δραστηριότητες της περιοχής!

Εάν θέλετε να συμμετάσχετε στο φεστιβάλ από την αρχή μέχρι το τέλος, σημειώστε αυτή τη διαδρομή: Το κορτέζ, που ξεκινά από το Πάρκο Ελευθερίας, πραγματοποιεί μια μεγάλη πορεία. Οδός Karaumur, οι λεωφόροι Mustafa Kemal και Fevzi Çakmak, η Πλατεία Ελευθερίας και Δημοκρατίας και η οδός Istasyon αντίστοιχα… Η ομάδα φτάνει στον χώρο του φεστιβάλ μετά από μια μεγάλη βόλτα. Καθώς χτυπάει το ρολόι, εμφανίζεται το σύμβολο του φεστιβάλ: Κακάβα φωτιά!

Γνωστός ως τίτλος του Karagöz, το “Işkırlak” παραδίδεται παραδοσιακά σε διαφορετικό καλλιτέχνη κάθε χρόνο. Το Işkırlak δόθηκε πέρυσι στον διάσημο καλλιτέχνη του θεάτρου Demet Akbağ.

Συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Karagöz, μπορείτε και να περιηγηθείτε στο Kırklareli με το εναρκτήριο κορτέζ και να διασκεδάσετε για τέσσερις ημέρες.

Pavli Fair (15-20 Σεπτεμβρίου)

Η παραδοσιακή Έκθεση Pavli, η οποία πραγματοποιείται μεταξύ 15 και 20 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο από το 1910, πραγματοποιείται στο Pehlivanköy, το οποίο φημίζεται για την ηρεμία του, που διαταράσσεται μόνο από τον ήχο των τρένων που περνούν. Η έκθεση, που διεξάγεται στην επίπεδη περιοχή στην άκρη του Ergene, προσελκύει την προσοχή πολλών ντόπιων και ξένων επισκεπτών.

Η Pavli Fair είναι γνωστή ως μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις που μπορεί να κρατήσει ακόμα ζωντανή την παράδοσή της στην Τουρκία.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για όσους θέλουν να ψωνίσουν στην έκθεση.

Ο χώρος του λούνα παρκ που δημιουργήθηκε στην περιοχή κατά τη διάρκεια της έκθεσης αντικατοπτρίζει πλήρως τη ρωμαϊκή κουλτούρα ψυχαγωγίας.

Το Pavli είναι μια εξαιρετική επιλογή για να παρακολουθήσετε τις πολύχρωμες, ζεστές και διασκεδαστικές παραδόσεις της Θράκης στις εγκαταστάσεις!

Τι να αγοράσετε στο Kırklareli;

Το Κιρκλαρέλι, που έχει οικονομία βασισμένη στην κτηνοτροφία και τη γεωργία, φημίζεται ιδιαίτερα για το τυρί του. Όταν έρθετε στην πόλη, μπορείτε να αγοράσετε το περίφημο τυρί Kırklareli σε πολλά σημεία. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά είδη αναμνηστικών που αντικατοπτρίζουν τον πολιτισμό της περιοχής.

Το πρώτο προϊόν που μας έρχεται στο μυαλό όταν αναφέρεται το Kırklareli είναι φυσικά το τυρί Kırklareli. Το τυρί Kırklareli που παράγεται από κατσικίσιο, πρόβειο και αγελαδινό γάλα έχει μοναδική γεύση. Μπορείτε να βρείτε πολλά μέρη όπου μπορείτε να αγοράσετε τυρί Kırklareli τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στις συνοικίες. Το τυρί Kırklareli διατηρείται στο παγοδρόμιο για τουλάχιστον 6 μήνες αφού ετοιμαστεί και μπει σε μια φόρμα. Μετά από αυτή τη διαδικασία, προσφέρεται προς πώληση. Είναι πάντα δυνατό να βρείτε σκληρά και μαλακά τυριά από απλό αγελαδινό γάλα, καθώς και αυτά που παρασκευάζονται από πρόβειο γάλα με ανάμειξη 15% κατσικίσιου γάλακτος με πρόβειο γάλα. Το τυρί Kırklareli, που έχει υψηλή γεύση, μπορεί να αγοραστεί σε πολύ προσιτή τιμή.

Φαγητό και ποτό στο Kırklareli

Η πόλη Kırklareli προσφέρει αμέτρητες εναλλακτικές στους επισκέπτες της όσον αφορά το φαγητό και το ποτό λόγω της θέσης της στη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Εκτός από το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα προϊόντα που παράγονται από αυτά αποτελούν τη βάση της κουζίνας Kırklareli.

Οι φημισμένοι στην Τουρκία κεφτέδες Kırklareli προσφέρουν μια πανδαισία γεύσης στους επισκέπτες.

Εκτός από αυτό, τοπικές λιχουδιές όπως το keskek, η plaska (αλμυρό κέικ), το zerde, η kayçina (γλυκό με γάλα) και η ποιμενική πίτα έρχονται στο προσκήνιο.

Η κουζίνα Kırklareli, η οποία συνήθως διαμορφώνεται από τις μοναδικές γεύσεις που φέρνουν οι Βαλκάνιοι μετανάστες, προσφέρεται στους επισκέπτες σε όμορφα εστιατόρια τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στις συνοικίες.

Kirklareli Nightlife

Το Kırklareli, το οποίο μέχρι πρόσφατα δεν είχε πολύ έντονη νυχτερινή ζωή, έχει μια δυναμική νυχτερινή ζωή με την επίδραση νέων χώρων που άνοιξαν τα τελευταία χρόνια.

Η καρδιά της νυχτερινής ζωής του Kırklareli, που ζωντανεύει ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, χτυπά στους χώρους στο κέντρο της πόλης. Το Line Pub, το Beirut Music Hall και το The Peak Club στο κέντρο προσφέρουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με ζωντανή μουσική, ενώ το Kaptan Pub, το Kosem Pub και το Joker Bar προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις για όσους θέλουν να πιουν.

Το Papazın Evi Bistro Cafe βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι ένας από τους πιο αγαπημένους χώρους για τους λάτρεις της διασκέδασης.

Εκτός από αυτό, υπάρχουν επιλογές όπως το Henry Jones Kırklareli, το Chameleon και το VeRa Cafe για όσους θέλουν να μπουν στη νυχτερινή ζωή στο κέντρο της πόλης.

Αν θέλετε να περάσετε πολύχρωμες και διασκεδαστικές μέρες σε αυτή τη μοναδική πόλη της Θράκης, δημιουργήστε το ταξιδιωτικό σας σχέδιο χωρίς να χάσετε καθόλου χρόνο.

Το Κιρκλαρέλι, που έχει έναν ιλιγγιώδη πλούτο τόσο με την ιστορική και πολιτιστική του κληρονομιά όσο και με την κουζίνα του, γίνεται κάθε χρόνο ένα από τα κέντρα που προτιμούν τουρίστες από τον κόσμο και την Τουρκία. Εξερευνήστε το όμορφο Kırklareli το συντομότερο δυνατό!

Ιστορικά πανδοχεία της Κωνσταντινούπολης, μέρη για επίσκεψη στο Κιρκλαρελί

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *